«Veronica var beregnende»

- Veronica har vært beregnende for å oppnå fordeler for seg selv. Denne brutale karakteristikken ga Veronica Orderuds adoptivfar av henne i retten fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun var en egosentrisk person, men hun har alltid trengt støtte og hjelp. Det er som om hun har et bristepunkt. Det virket som hun levde med en indre konflikt, sa Sverre Martin Kirkemo.

I vennekretsen opptrådte Veronica manipulerende og laget stadig intriger, slik at den ene ble satt opp mot den andre, ifølge Sverre Martin Kirkemo, melder NTB

Han mente likevel at han skulle ha klart å bringe de to jentene sine sammen, dersom han ikke var blitt hindret av blant andre Frode Sulland, Veronicas advokat.

Lagmannen måtte bryte inn

Under eksaminasjonen i formiddag ble det ganske ampert mellom Kirkemo og Sulland, men det endte med at lagmannen brøt inn og sa at nå måtte advokaten snart spørre om noe som har interesse for saken.

- Vi kan ikke trevle opp hvert eneste punkt, men må komme videre, sa lagmannen.

Da ble stemningen enda mer amper og Kirkemo hevdet at Frode Sulland hadde påvirket han til å gi forklaringer som han etter hvert selv forsto måtte være feil.

- Jeg var ikke mann for å stå for mine egne tanker, men valgte i stedet å nekte å gå i avhør. Etter hvert valgte jeg likevel å fortelle ting slik jeg etter beste evne husket og forsto på eget grunnlag, sa Kirkemo.

Iskaldt

I dagens Dagbladet forteller Veronicas forsvarer, Heidi Ysen, at det i går var «kjempetøft for henne å høre faren vitne». Veronica satt og kikket ned i bordet foran seg. Da rettsmøtet var slutt, passerte Veronica og Per faren, uten at ekteparet stoppet opp et øyeblikk.

Ysen sier Veronica er sliten etter de siste dagers hendelser med rykter og forsvarerstrid.

- Veronica ligger våken om nettene og tenker. Denne omgangen er blitt tøffere enn hun hadde forventet, sa Ysen.

Sverre Martin Kirkemo hevdet i retten i går at han ikke hadde tatt parti for noen av døtrene.

HARD KARAKTERISTIKK: Sverre Martin Kirkemo betegnet i dag Veronica som beregnende.
TØFT: Advokat Heidi Ysen fortalte i går at Veronica har det veldig tøft for tida.