Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veronicas (22) familie: - Uavhengig av dagens funn er det fortsatt flere spørsmål enn svar

Død kvinne ble funnet i vannet ved Sogndal i dag.

SAVNET SIDEN 28. OKTOBER:  Veronica Heggheim Stegegjerdet ble meldt savnet fra huset sitt i Årøy ved Sogndal den 28. oktober. I dag ble en død kvinne funnet her i Barnesfjorden, men kvinnen er ennå ikke identifisert. Foto: Terje Eggum / Sogn Avis / NTB scanpix og Privat
SAVNET SIDEN 28. OKTOBER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble meldt savnet fra huset sitt i Årøy ved Sogndal den 28. oktober. I dag ble en død kvinne funnet her i Barnesfjorden, men kvinnen er ennå ikke identifisert. Foto: Terje Eggum / Sogn Avis / NTB scanpix og Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen er det tre uker siden Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) sist ble sett i live i Årøy ved Sogndal. Hun ble meldt savnet 28. oktober, og politiet fant i dag en død kvinne i Barsnesfjorden.

Den døde kvinnen er ikke identifisert, men Veronicas familie har hatt fortløpende kontakt med politiet i hele dag.

- Familien har det veldig tøft. De forholder seg til den informasjonen vi har fått fra politiet. Kvinnen som ble funnet, er ikke identifisert, men det er klart at dette er en vanskelig dag for familien, skriver bistandsadvokat Synne Catrin Øren i en sms til Dagbladet.

- De håper å få svar på hva som har skjedd. Uavhengig av dagens funn er det fortsatt flere spørsmål enn svar, skriver Øren.

• Les også: Veronica (22) forsvant sporløst: Dette er de ubesvarte spørsmålene

Håper på svar Letemannskaper har de siste ukene kjempet mot klokka for å finne Veronica i live. Familien sa i går til Dagbladet at de håpet på svar.

- Familien har det ikke så greit. De har det veldig tøft. De håper jo at hun skal bli funnet i god behold, eller at hun i alle fall blir funnet, så de får svar, sa bistandsadvokat Synne Catrin Øren til Dagbladet.

Lørdag 25. oktober, på formiddagen, ble Veronica kjørt hjem til huset sitt i Årøy. Da hun ikke møtte opp på et møte i Sogndal sentrum 28. oktober, ble politiet varslet og leteaksjonen satt i gang. Hva som skjedde med Veronica disse tre kritiske dagene, vet politiet lite om.

BARSNESFJORDEN:  Politiet har søkt etter savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) i Barsnesfjorden. I dag ble en død kvinne funnet i vannet. Foto: Frigeir Walderhaug / Dagbladet
BARSNESFJORDEN: Politiet har søkt etter savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) i Barsnesfjorden. I dag ble en død kvinne funnet i vannet. Foto: Frigeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- Det er viktig for oss å gjøre dette søket, for å få et eventuelt funn. Det er forhold vi ikke kan få avklart på andre måter enn ved et funn, sa regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet i går om søkene i Barsnesfjorden.

Fant død kvinne Veronica var aktiv i skog og mark, og politiet har de siste ukene derfor gjort søk i tur- og skogområder rundt huset der Veronica sist ble sett. De har også gjort søk i Barsnesfjorden.

- Rundt klokka 13.30 i dag så ble det gjort et funn av en død kvinne innerst i Barsnesfjorden. Funnet ble gjort av en tilfeldig turgåer, som så ting som hun varslet politiet om, sier fungerende regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet.

Politiet jobber nå med å identifisere kvinnen som ble funnet i vannet.

- Det blir obduksjon på Gades Institutt så snart det lar seg gjøre. Vi vil ikke si noe mer om funnet, før identiteten er fastslått. Veronicas familie er varslet om at vi har gjort et funn, sier Karoliussen til Dagbladet.

Han sier obduksjonsrapporten nok ikke vil være klar før over helga, og at politiet tidligst går ut med identiteten i morgen.

BODDE HER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober, på formiddagen, da en venn kjørte henne hjem til huset i Årøy. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
BODDE HER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober, på formiddagen, da en venn kjørte henne hjem til huset i Årøy. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling