Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veronicas fengselsvenn blir avhørt av politiet

Politiet vil avhøre Veronica Orderuds nære venn fra Skien fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, advokat Tor Kjærvik, vil i løpet av uka begjære politiavhør av 38-åringen.

- Vi vil imøtekomme en slik begjæring fra Kjærvik, om den kommer, forteller aktor i trippeldrapssaken, statsadvokat Olav H. Thue.

Kjærvik mener mannen kan ha informasjon som er vesentlig for saken. Også Lars Grønnerøds forsvarere har signalisert at de ønsker avhør av 38-åringen.

Lang narkodom

Mannen, som er av afrikansk opprinnelse, soner en narkodom på om lag ti år. Han og Veronica Orderud møttes mens den trippeldrapstiltalte 30-åringen satt varetektsfengslet i Skien fengsel fra juli i fjor til januar i år. De to skal ha fått et nært forhold, og flere personer i fengselsmiljøet bekrefter dette overfor VG.

Flyttingen av Veronica Orderud til Bredtveit fengsel i Oslo i januar skjedde av rent praktiske årsaker i forbindelse med ankesaken, og har ingenting med det angivelige forholdet dem imellom å gjøre.

- Ikke kjærlighet

Veronica Orderud bekrefter gjennom sine advokater at hun har hatt god kontakt med 38-åringen, men avviser på det sterkeste at det er snakk om noe kjærlighetsforhold.

- Hun har et godt forhold til mannen, men disse spekulasjonene har gått hardt innpå henne. Spekulasjonene i mediene er et overgrep i forhold til hennes krav på privatliv, sier Veronica Orderuds forsvarer, advokat Heidi Ysen.

Spekulerer i brudd

Spekulasjonene om den trippeldrapstiltalte kvinnen har varme følelser for den narkodømte mannen, kommer på et svært uheldig tidspunkt for Veronica Orderud.

I gangene på Åråsen går nemlig spekulasjonene høyt om ekteparet kommer til å bryte med hverandre. Dette har blant annet utgangspunkt i den spliden som har oppstått mellom ekteparets advokater.

Advokat Harald Stabells spørsmål til vitner om Veronica Orderuds væremåte og påvirkning på ektemannen, falt i alt annet en god jord hos 30-åringen og hennes forsvarere. De oppfatter det hele som brudd på avtalen om felles forsvar.

(NTB)

Hele Norges coronakart