Veronika vant mot staten

Veronika Finanger (27) vant i Høyesterett etter å ha kjempet for erstatning i ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Ødelagt av fyllekjører

Får innsyn

(Dagbladet.no): - Dette er en stor dag, spesielt for Veronika som har nått fram etter så mange år, sier Finangers mangeårige advokat, Christian Lundin, til Dagbladet.no. 

I dag vant trafikkskadde Veronika Finanger fra Steinkjer sin viktigste seier noensinne: Høyesterett har slått fast at Staten må betale erstatning etter at hun for ni år siden ble ufør i en trafikkulykke.

- Veronica er veldig, veldig glad. Dette er en stor seier. Jeg vet ikke om det har gått opp for henne ennå, sier Finangers advokat Christian Lundin.

Millionerstatning

Nå vil det i neste omgang utarbeides et erstatningskrav, som ifølge advokaten vil bli betydelig.

-  Det er for tidlig å fastslå hva vi vil kreve, men jeg ser for meg 4-5 millioner. Vi håper dette vil la seg løse gjennom forhandlinger, så vi slipper flere runder i retten, sier Lundin.

Veronika Finanger satt på med en fyllekjører, og ble derfor nektet erstatning av forsikringsselskapet.

Dette er i strid med et EØS-direktiv fra 1992, som slår fast at passasjerer har krav på erstatning selv om sjåføren viser seg å være beruset.- Her har norsk lov gått ut over Veronika. Høyesterettsdommen viser at staten har gjort feil som har nektet Veronika erstatning, sier Christian Lundin.Veronikas sak gjorde at norsk lov ble endret i samsvar med EØS-reglene i 2000. Hun ble likevel nektet erstatning for ulykken som skjedde fem år tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer