- Verre enn 9/11 og Virginia Tech

Amerikansk al-Qaida-medlem med nye trusler mot USA. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et amerikansk medlem av terrornettverket al-Qaida kom i går med nye advarsler mot president George W. Bush, melder nyhetsbyrået Reuters.

Iført hvit kjortel og turban, sa Adam Yahiye Gadahn (28), også kjent som Azzam al-Amriki, at dersom USA ikke trekker seg ut av muslimske land vil amerikanerne stå overfor et angrep verre enn terrorangrepet 11.september 2001 og skytemassakren på Virginia Tech.

- Deres manglende evne til å etterkomme våre krav...betyr at du og ditt folk vil...oppleve ting som får dere til å glemme 11.september, Afghanistan og Irak og Virginia Tech, sier Gadahn og ser rett i kameraet.

Den sju minutter lange videoen ble publisert på en nettside ofte benyttet av militante islamister, og bar logoen til al-Qaidas mediefløy, as-Sahab.

Absolutt krav om tilbaketrekking

Gadahn, en islamsk konvertitt født i California og den første til å bli tiltalt for landsforræderi i USA på 50 år, antas å befinne seg i Pakistan.

I den nye videoen fra Gadahn, den sjette i rekken, gir han en lite flatterende karakteristikk av sine landsmenn og USAs president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer