Verre enn Fornebu

Både Braathens og SAS har langt større forsinkelser på Gardermoen enn da hovedflyplassen lå på Fornebu. En viktig årsak er at det er mer snø og langt kaldere på den nye flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Braathens eller SAS hadde ventet at forsinkelsene ved den nye hovedflyplassen på Gardermoen skulle bli så store som de hittil har vært. Forsinkelsene i flytrafikken i november og desember i fjor var langt større enn for tilsvarende periode i 1997, da hovedflyplassen lå på Fornebu.

Kaldere gjennomsnitt

Mer enn hvert fjerde fly var forsinket ut fra Gardermoen i fjorårets to siste måneder.
- Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis viser at det er 2,2 grader kaldere på den nye hovedflyplassen enn det var på Fornebu, sier driftsdirektør Stein Terje Dahl ved SAS på Gardermoen til Dagbladet.

Kaldere klima fører til lengre perioder med is og snøproblemer.
- Her på Gardermoen regner vi med å at avisingsperioden er fire til seks uker lenger enn den var på den gamle hovedflyplassen, fortsetter Dahl.

- Det har vært flere oppstartsproblemer enn vi regnet med på den nye hovedflyplassen, sier informasjonskonsulent Ørjan Heradstveit i Braathens til Dagbladet.

Bedre etter sommeren

- Når lufthavnen får rettet på en del av de mangler som er her, vil alt gå mye bedre. Etter sommeren er jeg sikker på at alt vil gå kjempebra, sier Stein Terje Dahl.