-Verre enn Manuela-saken

Eli Arnstad-jobben ikke engang utlyst, påpeker korrupsjonsjeger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Borgen i Transparency International mener Eli Arnstad-saken kan være verre enn Manuela Ramin-Osmundsen-saken.

- Dette er verre enn Ramin-Osmundsen-saken, for her ble ikke stillingen utlyst en gang, sier Borgen til Finansavisen.

I går fortalte statssekretær Liv Marit Bargum Stubholt til Dagbladet.no at Olje- og energidepartementet nå skal se på 20-30 kontrakter i samme kategori.


Sakens bakgrunn er at Eli Arnstad i november i fjor gikk på dagen som Enova-sjef etter en arbeidsmiljøstrid.

Tre uker senere hyret olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) Arnstad som konsulent. Arnstad får opptil 450.000 kroner for jobben, som innebærer arbeid én dag per uke.

Haga innrømmet fredag overfor Dagens Næringsliv  at avtalen strider med lov om offentlige anskaffelser. Hun sier at kontrakten ikke innebærer noen form for vennetjeneste. Arnstad har tidligere vært stortingsrepresentant for Senterpartiet.

- Kameraderi

Borgen, som bruker hverdagen til å bekjempe korrupsjon, liker ikke det han ser for tiden, og sier han får dårlig smak i munnen av ansettelseskameraderi. Han tror ikke det nødvendigvis er bindinger mellom Haga og Arnstad i denne saken, men viser til at folk flest stiller spørsmål om det kan ha vært bindinger som påvirket ansettelsen. (NTB).

 KOLLEGER FORTSATT:  Olje- og energiminister Åslaug Haga på felles pressekonferanse med Eli Arnstad i oktober i fjor - mens Arnstad fortsatt var sjef for Enova. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.
KOLLEGER FORTSATT: Olje- og energiminister Åslaug Haga på felles pressekonferanse med Eli Arnstad i oktober i fjor - mens Arnstad fortsatt var sjef for Enova. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix. Vis mer