Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verre enn på film: - Hang på taket av stjålet bil i 90 km/t

Bileier i Kristiansand våknet av biltyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann (25) som natt til onsdag våknet av at en tyv startet bilen hans, klarte å stoppe gjerningsmannen etter å ha kastet seg på biltaket og slått seg inn via bakruten i 90 kilometer i timen.

- Jeg har aldri vært borte i noe lignende, selv ikke på film, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til Fædrelandsvennen , som omtalte hendelsen onsdag.

25-åringen ble innlagt til behandling på sykehus etter episoden, hvor han pådro seg blodige knær og bein.

I 17 minusgrader ved 01-tiden natt til onsdag løp han ut i bare underbuksa da han hørte bilen bli startet utenfor hans bolig på Søm i Kristiansand.

- Han prøvde å få opp døra på bilen, men da ga tyven gass. I bare bokseren løp bileieren langs bilen, mens tyven forsøkte å bli kvitt ham ved å kjøre inn i snøfonner. Da klatret bileieren opp på taket på bilen, sier Nesland.

Snøfonn og 90 km/t
Etterforskningslederen sier at biltyven skal ha vært oppe i en fart på 90 kilometer i timen, men 25-åringen klarte å knuse bakruta, klatre inn i bilen og stoppe tyven, som forsøkte å stikke av.

Bileieren løp så etter gjerningsmannen og fikk ham under kontroll til politiet var på stedet, ifølge Nesland.

Gjerningspersonen, som skal ha begått flere tyverier tidligere, satt onsdag i avhør hos politiet.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media