Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verre for Clinton

Washington (NTB-Helge Øgrim): Spesialetterforsker Kenneth Starr gjenopptok i dag forhandlingene med Monica Lewinskys advokater om en avtale som kan forsterke Bill Clintons problemer. Samtidig tårner andre bevis seg opp mot presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

William Ginsburg har åpenbart tilbudt Starr en avtale der hans klient bekrefter et langvarig seksuelt forhold til Clinton. Men den offentlig oppnevnte etterforskeren, som har gransket Clintons fortid de siste tre og et halvt år, var ikke fornøyd. Han forlanger at Lewinsky også skal fortelle hvordan presidenten og hans rådgiver Vernon Jordan ba henne begå mened.

Munnsex OK

Partene slipper stadig opp prøveballonger for å teste motpartens kompromissvilje. Lewinskys advokater antydet lørdag at hun er villig til å vitne på at hun ble bedt om å benekte forholdet, men ikke at man direkte ba henne lyve.

Clinton avla sist lørdag en edsvoren erklæring for advokatene som representerer Paula Jones, som anklager ham for seksuell trakassering i 1991. Da benektet presidenten at han hadde et forhold til Lewinsky. Den utveien som nå sterkt antydes for at Clinton skal slippe fra uoverensstemmelsen, vil levne ham liten ære.

Ifølge lydbåndopptakene som er gjort av samtaler mellom Lewinsky og hennes kollega Linda Tripp, hadde han ikke samleie med sekretæren, som var 21 år gammel da hun begynte i Det hvite hus. Kontakten mellom dem skal ha dreid seg om munn- og telefonsex, noe presidenten angivelig ikke anser som «et seksuelt forhold». Ifølge loven har han da ikke begått mened.

Sædflekk

Dette vet selvsagt Starr, derfor ønsker han en bereftelse av at Clinton ba Lewinsky vitne falsk. Det søkte han først å oppnå ved å utstyre også henne med skjult opptaksutstyr og arrangere samtaler med presidenten og Jordan, slik at de skulle avsløre seg. Mediene offentliggjorde skandalen før dekkoperasjonen mot verdens mektigste mann kunne gjennomføres.

Foreløpig må etterforskerne nøye seg med tekniske bevis og indisier. De har ransaket Lewinskys leilighet og blant annet beslaglagt gaver fra Clinton.

Blant gjenstandene er en kjole han ga henne, ifølge tv-stasjonen ABC med en sædflekk som stammer fra presidenten. Lewinsky skal ha bevart den uvasket, som en suvenir. Presidenten risikerer nå å bli avslørt av en DNA-prøve.

Hun forteller også på lydbåndene at Clinton hadde fire andre elskerinner samtidig som henne. Tre av dem skal ha arbeidet i Det hvite hus, og Lewinsky var ifølge lekkasjene sjalu på konkurrentene.

Risikosex

Kontakten mellom Clinton og Lewinsky varte tilsynelatende til desember i fjor. Så sent forteller ansatte i et budselskap at de brakte pakker mellom Det hvite hus og Pentagon, der hun arbeidet i fjor høst. Avisene skriver lørdag at hun fortsatt var begeistret for presidenten og sendte ham kjærlighetsbrev via Clintons sekretær.

Mer trøbbel:Clintons forsøk på å overbevise alle om at han verken har hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky eller har begått mened har så langt ikke vært overbevisende.
Bill Clinton

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!