- Verre for yrkessyke å få erstatning

Opposisjonen mener regjeringens lovforslag er horribelt og urovekkende.

EKSPONERING: Regjeringen foreslår at de yrkessyke selv må føre bevis for at de har pustet inn nok gift på jobben til å bli skadd. Bildet viser sveising på oljeplattform i 1982. Foto: NTB/SCANPIX
EKSPONERING: Regjeringen foreslår at de yrkessyke selv må føre bevis for at de har pustet inn nok gift på jobben til å bli skadd. Bildet viser sveising på oljeplattform i 1982. Foto: NTB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at Arbeidsmiljøskaddes landsforening (ALF) har fått med seg seks andre foreninger og fagforbund til felles kamp mot et lovforslag de mener vil gjøre det langt vanskeligere for yrkessyke å nå fram med sine erstatningskrav.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet foreslår at de yrkessyke selv må føre bevis for at eksponeringen de ble utsatt for på jobb var tilstrekkelig til å forårsake skade.

Etter dagens regelverk ligger denne bevisbyrden på forsikringsselskapet, som må bevise at eksponeringen ikke var tilstrekkelig, dersom skadelidte ikke skal ha krav på erstatning.

- Helt horribeltRegjeringsforslaget vekker sterke reaksjoner i Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget.

- Dette forslaget er helt horribelt. Allerede i dag har yrkessyke problemer med å få erstatning. Forsikringsselskapene prøver å slippe unna ved å trenere saker. At regjeringen nå vil gjøre det enda verre for de yrkessyke å få erstatning, har jeg ingen sans for, sier stortingsrepresentant og komitémedlem Kenneth Svendsen (Frp) til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer