Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verre i Trondheim enn i Oslo

TRONDHEIM (Dagbladet): Det er målt døgnverdier for svevestøv i Trondheim som langt overgår tilsvarende målinger i Oslo, som har utløst helsealarmen de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En målestasjon i Elgeseter gate, som har vært i bruk de fire siste åra, viser imidlertid at maksimal døgnverdi har gått ned siste vinter, men maks-tallet ligger fortsatt godt over de ferske alarmverdiene for Oslo.

Maksimal døgnverdi i Trondheim for vinteren 1996- 97 var 175, mens tilsvarende tall for svevestøv i Kirkeveien i Oslo siden 27. januar har vært 100- 150, etter det Dagbladet får opplyst.
Maksimal døgnverdi i Trondheim for vinteren 1993- 94 var 350, for 1994- 95 var tallet 250, for 1995- 96 gikk maksimum opp igjen til 300, mens for vinteren 1996- 97 var tilsvarende tall 175. Overingeniør Tore Berg i miljørettet helsevern i Trondheim sier at Veikontorets målestasjon i Elgeseter gate imidlertid viser at det går rett vei med luftforurensningen i Trondheim.

- Det kan ha flere årsaker: Bruken av piggdekk har gått litt ned, men det forklarer ikke alt. Klimaet spiller inn. I fjor var det korte perioder med bare veier. Det er lagt nytt veidekke. Dessuten salter kommunen mer enn tidligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!