Verst når det gjelder

Navn: Tor Erling Staff Alder: 69 Yrke: Advokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er bare Tor Erling Staff som kan få seg til å gjøre det: Å be om at de pårørende i en straffesak blir omplassert i salen så de ikke skal kunne påvirke sakens gang. Han gjør det vel vitende om at det blir oppfattet som en fornærmelse mot moren til et uskyldig offer i en følelsesladd sak, men han er heller ikke oppnevnt for å være høflig. Han er oppnevnt for å forsvare en av de to 19-åringene som er tiltalt for trusler og rasisme mot Arve Beheim Karlsen, som ble funnet druknet i Sogndalselva etter mobbing.
  • Staff unnslår seg heller ikke for å valse opp med skuespiller Kine Hellebust som har latt seg intervjue om «drapssaken» i Sogn Avis. For det er ingen drapssak, og Staff er selvsagt i sin fulle rett til å ta til motmæle når noen prøver å få den til å framstå som det. Staff kan være hyggelig og høflig, men ikke på jobb. For i svart kappe er han profesjonell og har ikke lov til å være snill på bekostning av en forhåndsdømt klient.
  • Og han er de forhåndsdømtes forsvarer. Voldtektsforbrytere, pedofile og incesttiltalte. Halliker, konemishandlere og brutale politifolk. I år etter år har han stått opp for de ekleste forbryterne. Staff forsvarer dem like glødende som en forretningsadvokat forsvarer en konkursrytter fra Holmenkollåsen. Derfor er han nesten like selvsagt som forsvarer i rasistsaken i Sogndal som han er det for Joe Erling Jahr i Benjamin-saken. De har krav på en forsvarer, og de får en av de beste skrankeadvokater Norge har. Jeg vet ikke hva han kunne gjort ut av mobilbeviset i Kristiansand byrett, men jeg har en mistanke om at retten hadde vært tvunget til å gå opp hele sporet skritt for skritt med måleapparater.
  • Han er også de utstøttes forsvarer. Så uredd at han svært ofte er blitt stemplet og fordømt selv. Ikke bare av det gode borgerskap, men enda mer på den politisk korrekte venstresida i norsk samfunnsdebatt. Der er han hatet, men det sjenerer ham neppe. Han har overklasseguttens medfødte likegyldighet for hva folk mener, og ikke minst hva de mener om ham. Han er født på solsida, men har jobbet så lenge for dem som lever på samfunnets skyggeside at det er dem han identifiserer seg med. Og når klientene sitter der og venter på lagrettens kjennelse, er han en av dem som tar seg tid til å vente sammen med dem.
  • Det er da han viser den medmenneskeligheten folk flest tror han ikke har. Men han gir heller ikke klientene sine falske forhåpninger om hva som kan komme.