Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verst og fremst

Navn: Tor Erling Staff Alder: 66 Yrke: Advokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk kan jo ikke skremme ungene sine med politiet. De skremmer dem med Tor Erling Staff. Men kommer de i heisen selv, er det nettopp Staff de tar som forsvarer.

Staff er de forhåndsdømtes forsvarer. Voldtektsforbrytere, pedofile og incesttiltalte. Halliker, konemishandlere og brutale politifolk. I år etter år har han stått opp for de ekleste forbryterne. De som gir oss kuldegysninger, og som vi knapt diskuterer ved frokostbordet. Staff forsvarer dem med like glødende prosedyrer som en forretningsadvokat forsvarer en skattesvindler fra Holmenkollåsen. Derfor er det nesten selvsagt at han er en av forsvarerne for de siktede i pedofilisaken i Follo.

Han er ingen vanlig «djevelens advokat» som kan forsvare hvem det skal være for statens beskjedne timesatser. Han gir også de tiltalte og dømte et uredd forsvar mot samfunnets fordømmelse utenfor rettssalen. Så uredd at han svært ofte er blitt stemplet og fordømt selv. Ikke bare av det gode borgerskap, men enda mer på den «politisk korrekte» venstresida i norsk samfunnsdebatt. Der er han hatet. Norges mest uredde debattant har aldri vært i nærheten av Fritt Ord-prisen, selv om han burde ha vært en selvsagt kandidat helt siden prisen ble innstiftet.

Staff har trolig overklasseguttens medfødte likegyldighet for hva folk flest mener. I tillegg er han en født opprører, og livet blant tiltalte, dømte og fordømte har gjort ham til mer enn en juridisk talsmann for de elendige. Han føler også med dem etter den avsluttende prosedyre. Mens andre kjendisadvokater, da de ennå fantes, gikk på kafé for å vente på juryens kjennelse, satte Staff seg mellom de tiltalte inne på den trange ventecella og forberedte dem på det som ville komme.

Han hadde 976000 kroner i skattbar innekt i 1997 og har alltid hatt det romslig. Sønn av en kaffegrossist, men drikker ikke kaffen fra familiens firma. Han jobbet på seg en overanstrengelse for noen år siden, men ser ellers ut som sunnheten selv. Ivrig fotgjenger med ryggsekken full av dokumenter. På vei til kontoret, retten eller leiligheten på Skillebekk. Utenfor rettssalen og TV-studio er han vennligheten selv; omtenksom og morsom. Like ettertraktet som toastmaster som forsvarer. Uforskammet ungdommelig og ganske uforskammet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media