Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verst på vestkanten

Mattilsynet stenger tre nye restauranter i Oslo - kroken på døra også i Bergen og Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mattilsynets storoffensiv mot restaurantbransjen ligner rene massakren på beste vestkant i Oslo. Tre nye restauranter med "gode" navn er stengt etter dag to av aksjonen, der åtte restauranter fikk besøk: Jewel of India i Oscars gate, Rust i Hegdehaugsveien og House of Sushi i Frognerveien.

Aksjonen startet mandag med 17 restaurantbeøk i Oslo. Da måtte tre etablissementer stenge direkte på grunn av dårlig hygiene: Helt Rått på Grünerløkka, Casa Mia på St. Hanshaugen og The Great India i sentrum.Nattens "razzia" medførte også kroken på døra for Pingvinen i Bergen. Kjøkkenet på Bar Sofa i Trondheim holdt stengt en time før innehaveren kom til enighet med Mattilsynet.

Dette er Mattilsynets hovedgrunner for stengningen av de tre siste Oslo-restauantene:

Jewel of India, Oscars gate 81:

- Dårlig renhold av hele virksomhetens lokaler

- Manglende vedlikehold av lokaler

- Høye temperaturer i kjøleinnretninger

- Manglende kompetanse hos de ansatte om hygiene og regelverk 

 STENGT: Tre Oslo vest-restauranter stengt i dag på grunn av blant annet dårlig hygiene. Foto: KRISTIN SVORE
STENGT: Tre Oslo vest-restauranter stengt i dag på grunn av blant annet dårlig hygiene. Foto: KRISTIN SVORE Vis mer

Rust, Hegdehausveien 22 :

- Gjennomgående dårlig orden, renhold og vedlikehold

- Funn av mye fluer på kjøkken

- Uhygienisk lagring og oppbevaring av lettbedervelige næringsmidler

House of Sushi, Frognerveien 8 - 10 :

- Begge håndvasker på kjøkken er sperret av utstyr. Tyder på at de ikke er i bruk

- Dårlig renhold

- Manglende kontroll med temperaturer

image: Verst på vestkanten

- Etterlever ikke internkontrollsystemet sitt

- Manglende kompetanse og opplæring av ansatte.

Tre uker til

Det var fjorårets graverende hygieneresultater fra restaurantsjekker i Bergen, Trondhiem og Oslo som, ga støtet til høstens landsomfattende aksjon. Matillsynets 63 distriktskontorer skal innom så mange serveringsssteder de rekker de næremste tre ukene, fra de enkleste kafeer til eksklusive restauranter.

-De er i praksis bare pølsebuer og bensinstasjoner med serverign av varmmat som slipper fra oss denne gangen, sier aksjonslederen, seksjonssjef Solveig Almaas  hos Mattilsynet i Trondheim til Dagbladet.no

Rett på nett

Matytilsynet sentralt hadde planer om å legge ut alle testresultatene direkte på sin egen hjemmeside, men har ikke greid å organisere dette i høst i kjølvannet av all jobbingen med e.coli-saken og Gilde.

-Men alle distriktskontorene har fått beskjed  om å være åpne med i informasjon om alle stedene som blir kontrollert, sier informasjonsrådgiver Siw Ulvehøj til Dagbladet.no.