Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verste bombe-bølge på to år i Irak

Minst 107 mennesker er drept i det som beskrives som de verste angrepene i Irak på to år. Al-Qaida har nylig erklært at de vil trappe opp angrepene i landet.

BOMBER: Innbyggerne i Mahmoudiyya samler seg rundt åstedet for bilbombene som kostet minst 11 mennesker livet mandag. Minst 91 mennesker ble drept i angrep i Irak mandag. Foto: Mohammed Ameen / Reuters / NTB scanpix
BOMBER: Innbyggerne i Mahmoudiyya samler seg rundt åstedet for bilbombene som kostet minst 11 mennesker livet mandag. Minst 91 mennesker ble drept i angrep i Irak mandag. Foto: Mohammed Ameen / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 268 personer ble såret i angrepene mandag. I alt ble 14 irakiske byer rammet av 22 forskjellige angrep, ifølge sikkerhetskilder. Angrepsserien er den alvorligste siden mai 2010, opplyser kildene. I byen Taji, 25 kilometer nord for Bagdad, ble minst 18 personer drept og 29 såret i flere bombeangrep, ifølge helsepersonell. Først skal det ha gått av flere vei- og bilbomber, hvorpå en sjølmordsbomber sprengte seg i lufta da ambulansepersonell kom til stedet. — Jeg hørte eksplosjoner et stykke unna, så jeg gikk ut. Utenfor huset mitt sto det en bil parkert, sier Abu Mohammed, som bor i Taji. Politiet konkluderte med at det var ei bombe i bilen, forteller han. — Vi ba naboene om å forlate husene sine, men akkurat da sprengte bilen i lufta, sier Abu Mohammed. Militærleir angrepet Grytidlig mandag morgen angrep væpnede menn militærleiren Albu Slaib i nærheten av byen Dhuluiyah. Byen ligger ikke langt fra tidligere diktator Saddam Husseins fødeby Tikrit, 90 kilometer nord for Bagdad. Minst sju soldater ble drept i angrepet, ifølge en lege ved et sjukehus i nærheten. I Bagdad har det også vært flere skyteepisoder og bombeangrep. En bilbombe tok livet av 12 personer i den sjia-muslimske bastionen Sadr-byen. — Dette forferdelige angrepet er en forbrytelse mot menneskeheten fordi det ble utført under ramadan, mens folk faster, sier en eldre person som ikke vil oppgi navnet sitt. Også Saadiya, Khan Beni Saad, Kirkuk, Tuz Khurmatu og Dibis ble rammet av bomber og skyting. Alle byene ligger nord for Bagdad. Urolig ramadan I Saadiya og Khan Beni Saad ble militære kontrollposter angrepet. To soldater og en politimann ble drept. Byene ligger i den urolige Diyala-provinsen nordøst for Bagdad. Ingen grupper tok umiddelbart på seg skylda for angrepene, men al-Qaida i Irak har de siste dagene kunngjort at de vil kjempe for å vinne tilbake tapt territorium i landet. Søndag ble 17 personer drept i flere bombeangrep forskjellige steder i Irak. Inntil søndagens angrep har det vært forholdsvis rolig i Irak i opptakten til muslimenes hellige fastemåned ramadan, som begynte fredag. Det er ikke uvanlig at terrorgrupper styrker angrepene sine under ramadan. I fjor lovet al-Qaida å angripe minst hundre mål i Irak under ramadan, som hevn for drapet på lederen Osama bin Laden. Flere titalls mennesker ble drept i angrepene. (NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media