Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verste flom i Kinas historie

Beijing (NTB-AFP): En stor dike på hovedløpet til Yangtze-elva brast i ettermiddag og truer byen Jiujiang. 500 000 skal være evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meldte statlige kinesiske medier i dag. Myndighetene i Kina har begynt å åpne ytterligere sju diker og vil oversvømme et jordbruksområde for å redde storbyen Wuhan fra flomvannet. 500 000 mennesker skal være evakuert av

lokale myndigheter i dette området. Det bor sju millioner mennesker i Wuhan.

Vannstanden er et sted målt høyere enn katastrofeflommen i 1954, da 30 000 mistet livet. Deler av området langs Yangtze-elva står foran den verste flommen i Kinas historie, ifølge en ekspert.

I diken som skulle beskytte byen Jiujiang fra flomvannet var det i ettermiddag en 50 meter stor kløft. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua har soldater forsøkt å stanse flomvannet ved å senke tre båter i kløften. Dessuten er åtte

båtlass med stein og 2.000 tonn ris dumpet.

Likevel sto vannet to meter høyt i de vestlige delene av byen. Folk har fått beskjed om å forlate området, alle butikker er stengt og innbyggerne flytter verdisakene sine til øverste etasje.

Rekord.

Jinjiang-område, der Yangtze-elva blir smalere og begynner å renne i sik-sak, kan stå overfor den verste flomfaren i historien, sier en ingeniør i det kinesiske vassdragsvesenet til avisen China Daily.

Vannstanden i Yangtze er målt en centimeter høyere enn under en katastrofeflom i 1954, da 30.000 mennesker mistet livet.

Flommene i Kina har offisielt krevd minst 2000 menneskeliv hittil i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling