FLOM:  Dette bildet er tatt ved Sarajevo, hovedstaden i Bosnia. Foto: Reuters / NTB scanpix.
FLOM: Dette bildet er tatt ved Sarajevo, hovedstaden i Bosnia. Foto: Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Verste flom på over hundre år i Serbia og Bosnia

Minst fem er omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem mennesker er omkommet i den verste flommen i Serbia og Bosnia på over hundre år.

 Årsaken er ekstremt kraftig regn de siste dagene. Ifølge Serbias statsminister Aleksander Vucic falt det mer regn i løpet av én dag enn det vanligvis gjør på fire måneder.

- Dette er den verste flomkatastrofen noensinne. Ikke bare de siste hundre årene; dette har aldri tidligere skjedd i Serbias historie, sa Vucic torsdag.

En brannmann og fire andre personer har druknet i Serbia. Et av flomofrene skal ha mistet livet da han nektet å forlate hemmet sitt i Umcari, en forstad til hovedstaden Beograd.

Om lag 100.000 serbere har mistet strømmen, og over 3.000 er evakuert. Regjeringen har bedt EU, Slovenia og Russland om hjelp til å håndtere flommen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

I Bosnia har militærhelikoptre evakuert flere titall mennesker fra hustak hvor de hadde søkt tilflukt i den oversvømte byen Maglaj. Her har elva Bosna gått over sine bredder og dratt med seg en viktig bru.

En mann i den østlige delen av landet døde av hjerteinfarkt da han forsøkte å redde kyrne sine fra å drukne, ifølge lokale leger.

- Dette er det verste regnværet i Bosnia siden målingene begynte i 1894, sier meteorologen Zeljko Majstorovic.

Han regner med at regnet, som begynte tirsdag, vil fortsette fram til slutten av uka.

(NTB)