Torsdag 12. mai: Nord-Koreas leder Kim Jong- un for første gang med munnbind i tale på nasjonalt tv. Og med et helt nytt og ferskt budskap til landets 26 millioner innbyggere:
- Nå er det første smittetilfellet med coronavirus registrert i Nord-Korea.
Seinere samme torsdag: Mistanke om at noen 10 000'er innbyggere er smittet, melder statlige helseinstitusjoner.
Fredag 13. mai: Seks mennesker er døde av coronavirus. 187 000 er smittet, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.
Seinere samme fredag: Smittetallet fordoblet til ca. 350 000 mennesker. Planer om restriksjoner for innbyggere i hovedstaden Pyongyang, melder samme nyhetsbyrå.

Varsler krise: Hundretusener syke
- Verste siden 1948
Lørdag 14. mai: - Spredningen av den ondartede epidemien er det verste kaoset som har falt over landet vårt siden grunnleggelsen, sier Kim nå i en uttalelse formidlet av nyhetsbyrået KCNA og gjengitt i nordkoreanske medier, ifølge BBC.
Nord-Korea ble offisielt etablert i 1948.
Statlige medier melder nå - to dager etter Kims rapport om det aller første smittetilfellet - at 27 mennesker har dødd av «feber» de to ukene siden april.
Hva slags smitte eller virus som har forårsaket den dødelige feberen, er ikke definert unntatt i ett av dødstilfellene. Det var et konstatert tilfelle av covid-19 i Pyongyang.
500 000
Seinere lørdag rapporter flere medier i Nord-Korea om rundt 500 000 tilfeller av «uidentifisert feber» de siste ukene.
Landet har begrenset testkapasitet, og derfor er ikke årsaken til de fleste febertilfellene fastslått.
Inntil for to dager skrøt leder Kim til egen befolkning og resten av verden at Nord-Korea var uten coronasmitte. Resepten har vært stengte grenser mot nabolandene Sør-Korea og Kina.
- Inkompetanse
Nå er selvrosen plutselig snudd til bitende kritikk av nasjonens egen administrasjon og fagfolk.
- Krisen skyldes byråkratisk og medisinsk inkompetanse, sier Kim i lørdagens uttalelse om den akselerende coronasituasjonen i landet, ifølge BBC.
Han peker på «unnlatelsessynd» for ikke å ha lært leksene fra hvordan andre land har håndtert pandemien, som naboen Kina.
BBCs korrespondent i Asia kommenterer at knapphet på mat og medisiner kan bli et større problem i Nord-Korea enn selve viruset.

Nei til vaksiner
Mens andre land slet med pandemien på det verste, takket Kim og Nord-Korea til tilbud om vaksiner fra AstraZeneca og fra Kina og humanitær hjelp fra flere land.
Nå har Sør-Korea tilbudt hjelp uten at det har kommet noe klart ja eller nei.
Og det har ikke kommet noe detaljert opplegg om restriksjoner eller nedstengning av hovedstaden Pyongyang med over tre millioner innbyggere.
Restriksjonene hindrer folk i å reise mellom byer og regioner, men ifølge beskrivelser i de statlige mediene er ikke folk bedt om å isolere seg hjemme.
Analyser av prøver fra febersyke personer i Pyongyang, viser at de var smittet av omikronvarianten.