Til tross for at det bare er juni, har varmerekordene falt på rekke og rad i Sibir den siste tida.
Lørdag ble det registrert rekordhøye 37,9 grader i Jalturovosk, ifølge klimaeksperten og værhistorikeren Maximiliano Herrera. Også i Baevo og Barnaul ble det registrert henholdsvis 39,6 grader og 38,5 grader - som er høyeste noensinne.
- Dette er virkelig eksepsjonelt, sier Herrera til CNN, og legger til at det er Sibirs «verste hetebølge i historien».
Det ser neppe ut til at temperaturene skal falle med det første, tror Herrera.
Hetebølgene som rammer Sibir har «store implikasjoner for mennesker og natur», sier visedirektør Samantha Burgess i Copernicus-programmets klimaovervåkingstjeneste til kanalen. Hun legger til at hetebølgene vil ramme stadig oftere med mindre vi raskt reduserer utslippene av klimagasser.
Kraftig global oppvarming
Oppvarmingen av Sibir kan utløse endringer i naturen som fører til økte utslipp av klimagasser - og dermed kraftigere global oppvarming på sikt.
Varmen kan tine permafrost, frossen bakke som dekker enorme områder nord i Russland og Canada. Eldgamle planterester i bakken begynner da å råtne, noe som fører til klimautslipp.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger