- Verste kandidaten i historien

President Donald Trump taler til et stort publikum på nok et folkemøte, denne gangen i Wisconsin.

MORALSK PLIKT: President Donald Trump hadde et valgmøte i Muskegon, Michigan natt til søndag 18. oktober. Der sa han at landets moderate velgere har en «moralsk plikt» til å stemme på Republikanerne i november. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt før klokka ett natt til søndag norsk tid avsluttet president Donald Trump et folkemøte i staten Michigan. Han gikk om bord Air Force One og satte kursen mot Wisconsin, hvor et stort publikum ventet.

Trump inntar scenen på folkemøtet i Janesville, Wisconsin, rett før klokka to norsk tid. I talen langer presidenten ut mot rivalen, demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

<strong>UTFORDRER:</strong> Joe Biden, demokratenes presidentkandidat. Foto: REUTERS/Tom Brenner
UTFORDRER: Joe Biden, demokratenes presidentkandidat. Foto: REUTERS/Tom Brenner Vis mer

- Jeg stiller mot den verste i historien. Se for dere om jeg taper. Jeg ville tapt mot den verste kandidaten i historien av politikk. Hva gjør jeg hvis jeg taper? Jeg vil heller stille mot noen som er usedvanlig talentfull, da kan jeg i det minste gå videre og leve livet mitt. Men vi kommer ikke til å tape, vi kommer til å vinne, sier han, til jubel fra publikum.

Trump kom med et liknende angrep under et folkemøte i Georgia natt til lørdag.

- Immun

Seinere i talen snakker presidenten også om at han ble smittet av coronaviruset i begynnelsen av oktober.

- Jeg fikk det. Og nå sier de vel at jeg er immun. Jeg er immun! Og jeg ble bedre fort. Jeg kan hoppe inn i publikum og gi dere et stort kyss. Kvinnene og mennene. Jeg vil til og med kysse mennene. Jeg vil kysse de store, mektige mennene der nede. Jeg vil ikke like det, men jeg kan gjøre det, sier presidenten.

TETT I TETT: Opp mot 10 000 mennesker sto tett i tett på en flyplass i Ocala da Trump var på besøk. En av dem var Dave Thorsen (70). Reporter i USA: Trym Mogen. Video: Mogen / AP. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer

Videre snakker Trump om behandlingen han fikk på sykehus.

- Vi kommer til å gjøre det jeg fikk tilgjengelig for alle, gratis, lover han.

Han kommer ikke med en spesifikk redegjørelse om hvilke legemidler dette faktisk innebærer. I forrige uke ble det kjent at Trump har blitt behandlet med blant annet Remdesivir. Nylig kom det fram at foreløpige resultater fra en WHO-studie viser at middelet ikke reduserer dødeligheten hos covid-19-pasienter.

Trump har tidligere snakket opp legemiddelet Regeneron, som han også ble behandlet med.

Ut mot media

I talen langer Trump også ut mot media.

- Demokratene og media er en og samme, sier han og fortsetter:

- De gode nyhetene er … Vel, jeg kaller det ikke gode nyheter. Når jeg en dag forlater (presidentskapet anm. journ.) … Om det er om fire år, åtte år, 12 år, 16 …

- Overskriftene i morgen vil være, med de falske nyhetene, «han er en fascist». Men når jeg på ett punkt er ferdig, vil de være konkurs. De vet det også. Derfor mistenker jeg at de en dag vil gå sammen og si «la oss støtte ham fordi han har gjort en veldig god jobb.»

VANSKELIG: Under en tale for tilhengerne sine i delstaten Wisconsin, kommer president Donald Trump med et løfte det blir vanskelig å holde. Video: AP Vis mer

Trump har tidligere vekket oppsikt ved å nekte å svare på om han vil garantere en fredelig maktovertakelse dersom han taper presidentvalget 3. november. Han har også snakket om at han vil sitte som president lenger enn åtte år. I USA kan en president bare gjøre jobben i til sammen åtte år, altså to presidentperioder.

På et folkemøte i august, også i delstaten Wisconsin, sa Trump at de skulle vinne fire år til.

- Og etter det skal vi gå for fire år til, fordi de spionerte på kampanjen min. Vi burde få fire år på nytt igjen, sa han.

KOMPLISERT: Flere ganger har en presidentkandidat vunnet valget til tross for at han har færre stemmer enn motstanderen. Slik fungerer det amerikanske valgsystemet. Vis mer

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer