LEGGER FRAM TALLENE: Direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) vil legge fram boligprisstatistikken for november under en pressekonferanse klokka 11.00 i dag. Dette bildet ble tatt da han presenterte boligprisutviklingen i oktober.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
LEGGER FRAM TALLENE: Direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) vil legge fram boligprisstatistikken for november under en pressekonferanse klokka 11.00 i dag. Dette bildet ble tatt da han presenterte boligprisutviklingen i oktober. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Verste nedgang siden 1992

Boligprisstatistikken for november presenteres i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) vil presentere boligprisstatistikken for november under en pressekonferanse klokka 11.00 i dag.

Etter all sannsynlighet vil vi for første gang på 16 år få et årsfall i snittprisen, skriver E24.

Informasjonssjef i NEF, Roger Nyborg legger ikke skjul på at prisene vil fortsette å synke.

- Vi kan nok ikke regne med noen opptur i boligprisene i dag, nei. Denne trenden er ikke blant de som snur over natta, sier han til Dagbladet.no.

Han ønsker imidlertid ikke å si hvor stort fallet blir.

Tallene legges ut klokka 11.00. Først etter det kan jeg kommentere dem, sier han.

For en måned siden kom sjokktallene for boligmarkedet i oktober - da gikk prisene ned med 4 prosent fra måneden før. Det var det største prisfallet i en enkelt måned på nær 20 år, skriver TV2.

I følge E24 vil vi trolig se en nedgang på hele 11 prosent fra desember i fjor.

Ved utgangen av 2007 spådde Eiendomsmeglerforbundet en vekst på 3 prosent fra snittprisen i 2007 mot snittprisen i år, mens Eiendomsmegler- foretakenes forening ventet vekst på 3 til 5 prosent til en snittpris på 26.040 kroner kvadratmeteren. Denne oppturen må vi nok imidlertid se langt etter.

Et estimat utført av E24 viser at vi trolig lander på en nedgang på 4 prosent til en snittpris på 23.733 kroner.

Dette er i tilfelle første gang siden 1992 at vi ser en nedgang i gjennomsnittlig kvadratmeterpris fra et år til et annet. Den gangen falt snittprisen fra 1991 til 1992 med 8 prosent.

Norges Eiendomsmeglerforbund offentliggjør sammen med Eiendoms- meglerforetakenes Forening hver måned Eiendomsmeglerbransjens Boligprisstatistikk.

Statistikken utarbeides i samarbeid med Finn.no og Econ Senter for økonomisk analyse.

INGEN OPPTUR:  - Vi kan nok ikke regne med noen opptur i boligprisene i dag, nei. Denne trenden er ikke blant de som snur over natta, sier informasjonssjef i NEF, Roger Nyborg. Foto: NEF
INGEN OPPTUR: - Vi kan nok ikke regne med noen opptur i boligprisene i dag, nei. Denne trenden er ikke blant de som snur over natta, sier informasjonssjef i NEF, Roger Nyborg. Foto: NEF Vis mer