Svakere utsikter:  PMI-indeksen for industrien er fallende, viser ferske tall fra NIMA og Danske Bank.
Svakere utsikter: PMI-indeksen for industrien er fallende, viser ferske tall fra NIMA og Danske Bank.Vis mer

Verste norske industritall siden finanskrisen

Den norske innkjøpssjefsindeksen er fremdeles godt under 50.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Den norske innkjøpssjefsindeksen (PMI) falt fra 45,8 til 43,3 i august, viser tall fra NIMA og Danske Bank.

- Dette er den laveste indeksverdien siden august 2009. PMI indikerer dermed at nedturen i norsk industri fortsetter inn i 3. kvartal, og at fallet er større enn i juli, fremgår det av en fersk pressemelding fra NIMA.

Svakeste utsikter på seks år Produksjonsindeksen falt marginalt fra 45,2 i juli til 44,8 i august. Dette er det laveste nivået siden mai 2009. Det tyder på at fallet i in-dustriproduksjonen var omtrent like stort som måneden før. De ikke-sesongjusterte tallene tyder på at flere bedrifter opplever fallende produksjon, fremgår det av pressemeldingen.

Ordreindeksen falt fra 45,6 i juli til 42,5 i august. Det indikerer at ordreinngangen fortsatt faller, og i et raskere tempo enn i måneden før. Dette stemmer imidlertid dårlig overens med ordrestatistikken for industrien fra SSB, som viste et mindre fall i 2. kvartal.

Sysselsettingsindeksen falt fra 41,6 i juli til 37,7 i august. Dette er det laveste nivået siden april 2009. Fallet i industrisysselsettingen, som har vedvart siden i fjor høst, ser dermed ut til å fortsette. Det stemmer godt overens med andre sysselsettingskilder, skriver NIMA.

  (Grafikk: NIMA)