Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verste regnvær i Sør-Thailand på 30 år - minst 21 personer har mistet livet

Flere landsbyer er satt under vann. 

OVERSVØMMELSE: Slik så det ut på øya Ko Samui i Thailand torsdag forrige uke.  Foto: AP / Adam Schreck / NTB Scanpix
OVERSVØMMELSE: Slik så det ut på øya Ko Samui i Thailand torsdag forrige uke.  Foto: AP / Adam Schreck / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kraftigste regnværet i Thailand på 30 år har ført til at mange landsbyer sør i landet er satt under vann. Minst 21 personer har mistet livet. Nordøst i landet sliter man med tørke.

I Sør-Thailand er turistnæringen svært viktig – i tillegg til dyrking av frukt, palmeolje og gummi. Flommene vil derfor trolig få store økonomiske konsekvenser.

For turistene har regnet først og fremst ført til at drømmen om sol har gått dukken. Blant annet er Turistøyene Samui og Phangan blitt hardt rammet av styrtregn og springflo, og det midt i turistsesongen.

Normalt er regnsesongen i Thailand fra juli til oktober.

- Vi har ikke hatt kraftigere regn på over 30 år, sier statsminister Prayut Chan-O-cha.

Nordøst i landet, har risbøndene derimot en helt annen utfordring. De har vannmangel etter to år med tørke.

Statsministeren advarer om at klimaendringer vil føre til mer flom og tørke, og sier at Thailand må forberede seg på å takle de nye klimautfordringene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling