Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verste SAS-tur på flere år: Full trønder ville sparke ut flyvindu

Risikerer regning på flere hundre tusen - ekstralanding i Porto.

PASSASJER MÅTTE STRIPSES FAST: Informasjonssjefen i SAS kan ikke huske så ille episode som lørdagens tur Værnes - Las Palmas via Porto. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
PASSASJER MÅTTE STRIPSES FAST: Informasjonssjefen i SAS kan ikke huske så ille episode som lørdagens tur Værnes - Las Palmas via Porto. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerer og mannskap om bord i SK7317 sist lørdag morgen skulle direkte til Las Palmas.

På grunn av en full, krakilsk og truende trønderpassasjerer måtte flyet gjøre en lang ekstrasving og gjøre en mellomlanding, en såkalt sikkerhetslanding i Porto i Portugal.

Men først måtte mannskap og passasjerer stripse mannen fast til et sete i flyet etter at han blant annet hadde forsøkt å sparke ut et vindu og oppført seg slik at både barn og voksne gråt, melder Trønder-Avisa (krever innlogging).

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS bekrefter hendelsen, at mannen er politianmeldt og at han må regne med å betale for Porto-landingen selv.

- Flere hundre tusen

- En slik regning kommer på flere titalls tusen kroner. Fører landingen til forsinkelser for påfølgende flyginger for passasjerer eller mannskap, kan det bli snakk om flere hundre tusen kroner, sier Johansen til avisa.

Han opplyser at verken bakkemannskapet eller crewet om bord fattet mistanke om at noe slikt kunne skje verken ved innsjekking eller i flyet før avgang.

Det var i lufta bråket startet. Trønder-Avisa har snakket med andre passasjerer som oppfattet oppførselen som truende.

Husker ikke så ille

Informasjonssjefen i SAS Johansen opplyser at situasjoner med overstadig fulle og krakilske passasjerer er et økende problem i luftfarten verden over.

Men han kan ikke huske et tilfelle så ille som sist lørdag i noen SAS-fly de siste årene.

Johansen sier det ikke er mulig å sparke ut et vindu, slik passasjeren fra Værnes skal ha forsøkt.

En direktetur Værnes - Las Palmas tar drøyt seks timer. Værnes - Porto direkte er litt kortere reisetid.

Flytid direkte Porto - Las Palmas er 2,5 timer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!