Verste skolemassakre i USAs historie

Over 30 drept på universitet i Virginia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vet du noe om skytedramaet? Ring oss på 24 00 00 00, send oss en epost eller send en sms/mms til 2400. (Dagbladet.no): Over 30 personer er skutt og drept og mange hardt skadd på Virginia Tech universitetet i USA, melder flere amerikanske nyhetsmedier.

- Så langt er det bare et anslag, men minst 20 mennesker er drept, sa politisjef Wendell Flinchum til BBC tidligere i kveld.

Etter det har dødstallene økt kraftig.

Flinchum sier også at noen, men ikke alle de drepte er studenter og at det er uklart om drapsmannen er student ved universitetet.

- Flere av de drepte ble skutt i klasserommene, sier  Flinchum.

Ifølge politiet var det to separate skyteepisoder, en på West Ambler Johnston Hall studentboliger og den andre på Norris Hall ingeniørbygning.


Én pågrepet

Etter en intens jakt i ettermiddag, skjøt og drepte politiet til slutt gjerningsmannen.

FORELESNINGER KANSELLERT:Studentene ble bedt om å holde seg hjemme og unna vinduene. AP Photo/The Roanoke Times, Alan Kim
FORELESNINGER KANSELLERT:Studentene ble bedt om å holde seg hjemme og unna vinduene. AP Photo/The Roanoke Times, Alan Kim Vis mer

Det har allerede begynt å gå rykter på universitet om hva slags tilknytning drapsmannen hadde til skolen. Mange tror han var sammen med en jente som går på skolen, og at kjæresten hans er blant de drept. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Ble bedt om å bli hjemme

Rapportene om skytingen  i studentbolig-området, som huser 895 personer, kom inn 07.15 lokal tid i dag.

Det offentlige universitetet la ut en ut en melding til studentene tidligere i dag om at alle forelesninger ble kansellert på grunn av at «en våpendesperado er løs på universitetsområdet.»  Studentene fikk også streng beskjed om å holde seg innendørs og å holde seg unna vinduene.

- Vi har alle låst oss inne på rommene våre og surfer på nettet for å finne ut hva som skjer, sier student Aimee Kanode til AP.

En annen student, Anthony Smith (19),  forteller at det er så mye oppstyr nå og at studentene ikke har oversikt over hva som skjer. 

- De fleste av oss sitter på gulvet så langt unna vinduet som mulig og prøver å være forsiktige, sier en annen student ved unniversitetet, Madison Van Duyne til CNN.

Ikke første gang

Verste skolemassakre i USAs historie

Myndighetspersoner har krevd at universistetsområdet skal stenges ettersom dette er andre gang på under ett år at det er blitt fyrt av skudd her. I august i fjor ble skolestart kansellert og universitetsområdet stengt etter at en fengselsrømling drepte en sykehusvakt og det pågikk full fangejakt like ved universitetsområdet.

Det går til sammen 26 000 studenter på Virginia Tech, som en av USAs mest prestisjetunge tekniske fagskoler. Universitetet ligger i byen Blacksburg, som har rundt 40.000 innbyggere og ligger i den sørvestre delen av Virginia.

Skolen består av rundt 100 bygninger.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer