Verste snøfall på 30 år

New York fikk 48 centimeter over natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Snøfall: Det var mange som måtte grave frem bilene sine etter det kraftige snøfallet. Foto: Scanpix
Snøfall: Det største snøfallet på 30 år har skapt store problemer på USAs østkyst. Foto: Scanpix
Snøfall: Det største snøfallet på 30 år har skapt store problemer på USAs østkyst. Foto: Scanpix
Kansellerte flyavganger: Over tusen flyavganger til og fra New Yorks største flyplasser ble kansellert som følger av snøfallet. Her fra LaGuardia. Foto: Scanpix
Snøfall: New York ble hardt rammet av snøværet. Her fra Brooklyn. Foto: Scanpix
Rekord: Natt til i dag falt det rundt 48 centimeter snø i Central Park. Det slo den gamle rekorden fra 1925. Foto: Scanpix
Central Park: Mange brukte muligheten til å gå på ski midt i New York. Foto: Scanpix
Central Park: Mange brukte muligheten til å gå på ski midt i New York. Foto: Scanpix
Vanskelige forhold: For de som måtte ut og gå i gatene, var det ikke en enkel jobb og komme seg frem. Foto: Scanpix

(Dagbladet): Uværet som har rammet de østlige deler av USA, er det verste på over 30 år. Det har skapt store problemer for blant annet flytrafikken inn og ut av flere flyplasser, melder The Telegraph.

1000 kansellerte flyvninger Selv president Barack Obamas kortesje ble stående fast en time i rushtrafikk tirsdag kveld som følger av de vanskelige kjøreforholdene. Marine One, helikopteret som skulle frakte presidenten til Det hvite hus etter et besøk i Wisconsin, kunne ikke ta av på grunn av det dårlige været.

Snøfallet har skapt store problemer for flytrafikken inn og ut av New York. CNN melder at over tusen flyginger ble kansellert på byens tre store flyplasser torsdag; LaGuardia, JFK og Newark Liberty.

Også andre steder har det vært store kanselleringer. I Philadelphia ble 300 flyvninger ble kansellert, mens det i Boston ble kansellert 200.

Snørekord i New York New York, som allerede har fått rundt en meter snø denne vinteren, kan vente seg flere snøbyger. Normalt ville byen fått halvparten gjennom en hel vinter, men har siden midten av desember hatt åtte snøfall. CNN skriver at det falt 48 centimeter i Central park natt til i torsdag.  

- Det er ny rekord for snøfall i løpet av et døgn, og slår den gamle rekorden fra 1925, fortalte borgermester i New York, Michael Bloomberg.

Selv om stormen bare varte et døgn, har den skapt store problemer. I Philadelphia og Boston har skoler og administrative kontorer vært stengt siden i går, og bare ti prosent av Philadelphias rutenett med busser kunne i dag kjøre rutene sine.