Verste sommer på 136 år

Årets sommer er den første på 136 år hvor Meteorologisk institutt ikke har registrert en eneste dag i Oslo med maksimumstemperatur over 25 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det siste sommerdag.

- Hver sommer siden 1862 har vi registrert en eller flere dager med maksimumstemperatur over 25 grader, men ikke i år, sier vakthavende meteorolog Jarl Andersen ved Meteorologisk institutt.

- Middeltemperaturene ligger opptil en grad lavere enn normalen i juni og juli. I august har temperaturen vært ganske normal, sier Andersen.

I vår spådde Meteorologisk institutt - i likhet med værprofetene - en ny kjempesommer, nesten like flott som fjorårets. Det var altså skivebom.

Men mens folk i hovedstaden har hutret, har store deler av Nord-Norge virkelig kunnet nyte sommer. Både Tromsø og Bodø kan skilte med høyere maksimumstemperaturer enn Oslo, med henholdsvis 26,7 og 26,1 grader.

- I Tromsø har det vært 16 dager med maksimumstemperatur over 20 grader. Vi må helt tilbake til 1937 for å finne en sommer med flere dager. Da var det 17, opplyser vakthavende meteorolog Laila Sisselrud ved Vervarslinga for Nord-Norge.