Verste togulykken noensinne

Indiske tjenestemenn avviser rykter om at en bombe var årsaken til ulykken som er en av de verste i jernbanens historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De verste togulykkene

De første meldingene om at katastrofen ble utløst av en eksplosjon, lot seg ikke bekrefte, sa indiske tjenestemenn. To passasjertog kolliderte front mot front i Gaisal i det nordøstlige India. Tidlig mandag ettermiddag norsk tid var 210 døde hentet ut fra de smadrede vognene, og tjenestemenn sa at tallet kunne komme til å stige til mer enn 500. Blant de over 1.000 skadde var situasjonen kritisk for mer enn 100. De indiske statsbanenes informasjonsdirektør M. G. Arora tilbakeviste spekulasjoner om at ulykken skyldtes en bombeeksplosjon.

- Det er ikke snakk om noen bombe eller noen annen form for eksplosjon. Det er snakk om to tog som har kollidert, sa Arora.

«Bombe i skinnegangen»

De første meldingene gikk ut på at eksplosjonen skyldtes en bombe som var plassert i skinnegangen ved stasjonen i Gaisal som ligger 435 kilometer nord for storbyen Calcutta.

Ulykken inntraff rundt klokken 0200 lokal tid, og kan være en av de verste som noen gang har rammet indiske jernbaner.

«Et mareritt»

En polititalsmann sa at selv om det ikke var funnet noe som tydet på at kollisjonen skyldtes en bombe, kunne man ikke utelukke sabotasje som ulykkesårsak. I perioden fra 1991 til 1993 omkom 202 mennesker i jernbaneulykker i India, mens tallet i 1995-1997 steg til 659. Dagens indiske jernbaner er blitt beskrevet som «et mareritt for passasjerene», og kritisert for mangel på disiplin og årvåkenhet blant de ansatte.

(NTB)