Verste tørke på 50 år i Australia. Må skyte kenguruer

Det som i fjor var grønne enger, er nå brunt ørkenlandskap.

TØRST: En kenguru drikker vann fra en brønn nordvest i delstaten New South Wales i Australia. Dette bildet er fra starten av juni. Siden den gang har det knapt regnet i delstaten. Foto: NTB scanpix
TØRST: En kenguru drikker vann fra en brønn nordvest i delstaten New South Wales i Australia. Dette bildet er fra starten av juni. Siden den gang har det knapt regnet i delstaten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare her hjemme i Norge og Europa tørken er et tema. Også på andre siden av jordkloden, i Australia, har det knapt regnet de siste månedene.

Nå har det gått så langt at australske myndigheter har gitt bønder lov til å skyte kenguruer. Dette gjør de for å få mindre konkurranse om maten mellom husdyrene og kenguruene, skriver The Telegraph.

Det har ikke vært så tørt i Australias mest folkerike delstat New South Wales på over 50 år. Vinteren 2018 (annen årstid enn oss journ.anm.) har vært historiens tørreste, ifølge myndighetene.

- Det er vanskelig. Det er ikke én person i delstaten som ikke håper på å se litt regn for bønder og samfunnet sin skyld, sier landbruksminister Niall Blair.

Dersom problemet vedvarer må bønder se seg nødt til å slakte dyrene sine, slik mange har gjort her hjemme i Norge.

- Kommer til å sulte

Vanligvis er juni, juli og august regnfulle måneder «down under». I år er situasjonen en helt annen: Vannreservoar tørker opp og avstanden mellom vannpyttene blir bare lengre og lengre. I juli strømmet kenguruer til sentrum av hovedstaden Canberra for å finne mat og vann. Der hang de i parker, på fotballbaner og andre steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer