Verste voldsnatt på flere år

Politifolk i Berlin har stengt av deler av byen i dag etter en natt med opptøyer og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av tyske politifolk har sperret av deler av Berlin for å unngå opptøyer på 1. mai etter en natt med opptøyer, plyndring og vold i den tyske hovedstaden.

To mennesker skal ha blitt alvorlig skadet etter at demonstranter kastet stein og flasker mot en utendørsfest i en park. Mer enn 10 000 mennesker deltok på parkfesten. En ung jente skal ha blitt truffet i hodet av en flaske som ble kastet inn på festområdet av demonstrantene, og en mann er innlagt på sykehus etter å ha blitt stukket ned med kniv.

Mer enn 80 politimenn skal ha blitt skadet i opptøyene natt til i dag, opplyser polititalsmann Ralph Gizinski til nyhetsbyrået AP.

Sent i går var det et sammenstøt mellom politi og hundrevis av masakerte demonstranter etter at de plyndret et supermarked i Kreuzberg i Berlin. Plyndringen fant sted under en utekonsert med over 5000 tilskuere, og politiet ble møtt med et regn av flasker, stein og molotov cocktails av plyndrerne.

Berlin har i år satt inn en styrke på over 5000 politimenn for å forhindre den tradisjonelle 1. mai-volden i byen. Det har også vært uroligheter i andre deler av Tyskland i forbindelse med 1. mai-feiringen.

PLYNDRET SUPERMARKED: Tysk politi arresterer en av demonstrantene som var med på plyndringen av et supermarked i Kreuzberg i Berlin i natt.