Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Versting: - Dette er veldig pinlig

Prorektor Rolv Mikkel Blakar ved Universitet i Oslo innrømmer at likestillingssenterets bunnotering av Institutt for statsvitenskap i Oslo er «veldig pinlig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et paradoks at selv om stadig flere kvinner søker seg til universitetene er det få i vitenskaepelige toppsstillinger, sier Blakar.

- Vi har innsett at dette ikke løser seg selv, og øremerker nå derfor faste vitenskapelige stillinger for kvinner.

Universitetet vil også se nærmere på nøyaktig hva det er som fører til at det ved enkelte institutter nesten ikke finnes kvinner blant forskerne.

- Det finnes kvinner som er kvalifisert for disse stillingene ved institutt for statsvitenskap, men de jobber andre steder. Det er opplagt at det er noe ved faget, instituttet eller kulturen som gjør at kvinner ikke søker, og det skal vi nå finne ut hva er.

- Lite flatterende

Petroleumsfondets direktør Knut N. Kjær innrømmer at bunnoteringen er «lite flatteredne».

- Vi skulle gjerne hatt flere kvinner, men finans er en veldig mannsdominert bransje, og det er vanskelig å finne kvinner med mye erfaring.

Han mener likevel at ting er på bedringens vei.

- Det siste halve året har vi ansatt flere kvinner enn menn.

- I godt selskap

Marit Ytreeide i Kværner er ikke det minste forbauset over bunnoteringen for hennes arbeidsgiver.

- Her er det ikke mange kvinner i ledende stillinger. Det er bare sånn det er. Dette er en veldig mannsdominert bransje. Vi er nok dessverre i veldig godt selskap.

- Velgerne bestemmer

Ordfører Olav Haugen (KrF) i Sveio vil ikke gå med på at det er pinlig for kommunen at bare to av 25 kommunestyrerepresentanter er kvinner.

- Nei, det ville være å sette seg til doms over velgerne. Listene til valget fulgte lovens krav om minst 40 prosent kvinner, men på grunn av kumuleringer og mange lister fordelt på få representanter ble det langt færre kvinner i kommunestyret i denne perioden, sier Haugen.