Versting-gata tar kveld

- Rosenkrantz' gate, Norges farligste gate? - Ha, du, jeg er fra Jugoslavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han sto nederst i Rosenkrantz' gate, røyka en sigarett og ventet på sin venn. Han hadde vært i verre gater enn Rosenkrantz' gate, serberen.

Gata Oslo-politiet ba folk holde seg unna i mai, slumret mer enn de fleste denne onsdagskvelden. Natt til lørdag ble 24-årige Bernt Christian Thon Reppe skutt og drept i garderoben på Snorre Kompagniet - i Rosenkrantz' gate.

Det eneste rosenrøde med gata er navnet. Himmelen trakk seg nedover hustakene,og en uteligger stappet den siste gratispølsa i munnen.

- Jeg har vann på flaska, skal snart fylle sprit på, opplyste han. Han skulle finne seg ei seng et sted. Tinghuset lå i dvale, et eldre japansk ektepar stavret seg over gata med kurs for suvernirbutikken og Tre Star Kebab reklamerte for tre stjerners kebab. Dressingen utgjør de tre stjernene, forklarte Shadow bak disken.

- Hos oss skjer det ikke bråk. Folk spiser her. Og så lager vi kebaben fort så folk ikke får tid til å tenke og bråke. Utenfor hadde en amerikansk dame stanset opp. Oj, oj, hvilket land, hvilken by, sa Mary Willis Biow fra L.A.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer