Versting-partiet

Vidar Kleppe melder seg trolig inn i Det Liberale Folkeparti. Dermed ser det ut til at de utstøtte verstingene samler seg i et nytt landsdekkende parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det resirkulerte DLF som får Fritjof Frank Gundersen som sin første leder, samles til konstituerende landsmøte på Cordial i Oslo i dag.

- Vidar Kleppe er invitert som hedersgjest. Jeg håper han melder seg inn i partiet, men det får bli opp til han, sier Dag Danielsen til Dagbladet.

- Jeg gleder meg til å komme. Jeg skal lytte og se, og så skal jeg ta stilling til medlemskap, sier Kleppe til Dagbladet.

Alle fylker

Kleppe har, etter at han meldte seg ut av Frp i helga, brukt tida hjemme i Kristiansand til å planlegge sitt nye politiske liv. De 500 underskriftene til Sørlandslista er klare. I dag reiser Kleppe til Oslo for å drøfte muligheten for valgteknisk samarbeid med DLF.

Dersom Kleppe kommer på laget, vil mulighetene for å stille lister i de fleste fylker øke.

- Ja, hvis vi går inn i en landsdekkende organisasjon, er målet å kunne stille lister i alle fylker. Da kan vi sikre at ingen stemmer blir bortkastet, sier Kleppe.

- Dersom vi kommer over sperregrensa, kan vi få utjevningsmandater. Da øker også partistøtten, sier Danielsen.

Stang invitert

Også Østfold-representanten Jørn Stang, som meldte seg ut for et par dager siden, er invitert. I går fikk verstingene støtte fra Frp-veteran og æresmedlem i Frp, Peder Ramsrud. Han æreskjelte Carl I. Hagen og meldte seg ut med brask og bram. Også han melder overgang til DLF.

<B>DET LIBERALE FOLKEPARTI:</B>Dag Danielsen (t.v.) og Fridtjof F. Gundersen har invitert Vidar Kleppe som hedersgjest i det konstituerende møtet til Det Liberale Folkeparti.