Verstingen «Erik» ble bankmann

Bak «Erik»s mørke dress og det profesjonelle ytre skjuler forretningsmannen en hemmelighet ikke så mange vet om: I ungdomsåra var han med i en kriminell gjeng som også brukte mye dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men «Erik» fikk hjelp. Nå vil han selv hjelpe andre.

- Jeg hadde aldri klart å komme meg ut av det på egen hånd. Det er jo bare å se på alle de andre som ikke fikk hjelp. Mange av dem går på Plata, sier «Erik».

Forretningsmannen, som nå gjør karriere i et bankkonsern, har skrudd av mobilen et par timer for å fortelle sin historie.

Tøyde strikken

- Jeg var 12 år da jeg begynte å drikke. Jeg var stor for alderen og hadde venner som var mye eldre. Jeg likte å tøye strikken. Hvis foreldrene mine sa at jeg måtte være inne til klokka 22.00, gikk jeg ikke hjem før midnatt. Sånn var det hele tida.

«Erik» kommer fra et ressurssterkt hjem fra et lite sted ikke langt fra Oslo. Foreldrene satte sjelden foten ned når «Erik» trådde over grensene.

- 13 år gammel tok jeg mi første stripe. Speeden gjorde at jeg holdt show hele natta. Jeg syntes det var skikkelig kult at de store gutta bare lå og vrei seg av latter, forteller han.

Flink og ressurssterk

«Erik» var flink på skolen. I 7. klasse hadde han to S-er og M i de fleste fagene. Men det ble mer og mer dop. Og han skjønte ikke helt vitsen med å være på skolen. Det ble mindre og mindre skole, mer og mer festing. Helga varte fra onsdag til søndag. Han brukte hasj, amfetamin og kokain. Hele tida hang «Erik» sammen med folk som var mange år eldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer