Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verstingen USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nok en gang er de olympiske sommerlekene preget av dopingavsløringer. Og nok en gang får vi demonstrert at enkelte nasjonale forbund og ledere viser unnfallenhet og mangel på vilje til å få bukt med problemet. Verst ute er det amerikanske friidrettsforbundet, som nekter å offentliggjøre navnene på de 15 utøverne som skal ha testet positivt. Det er to måneder siden kulestøteren C.J. Hunter gikk i garnet. Likevel måtte amerikanerne presses til å legge kortene på bordet nå.
  • Johann Olav Koss og Gerhard Heiberg er blitt sentrale figurer i IOCs antidopingarbeid. De må sørge for at alle nasjoner som skal delta i OL, må følge samme regler både for uanmeldte tester og offentlighet omkring resultatene. Det går ikke lenger an at de mektigste nasjonene, og da i særlig grad USA, holder seg med egne regler. Det er ingen tilfeldighet at det er i USA toppidretten er forbundet med de største økonomiske interessene. Resten av idrettsverden kan ikke lenger finne seg i dette.