«Verstingene» stoppes

Såpeoperaen med Frp-sex, eksklusjoner og de utstøttes kupp av det sovende partiet Det Liberale Folkeparti (DLF) nærmer seg finalen. Men igjen ligger «verstingene» an til å tape. Mye tyder på at ingen har lov til å stille ved stortingsvalget for DLF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå står kampen om hvem som for lov til å bruke navnet Det Liberale Folkeparti (DLF) ved stortingsvalget. Frp-verstingene mener de har overtatt DLF, og vil lokke Frp-velgerne vekk fra Carl I. Hagen. Men Hagen svarte med å vekke en annen DLF-fløy og støtter dem i kampen om DLF-navnet.

Nå tyder mye på at hele denne krigen er unødvendig.

Ikke gyldig

Jusprofessor og Norges fremste innen foreningsrett, Geir Woxholth, sier til Dagbladet at det er overveiende sannsynlig at stortingsvalglister under navnet Det Liberale Folkeparti ikke vil være lovlige eller gyldige ved høstens stortingsvalg.

Han mener Kommunaldepartementet nå bør sette seg inn i saken og gi en anbefaling til valgstyrene som skal avgjøre hvilke lister som kan stille ved høstens stortingsvalg.

Dette er meget dårlige nyheter for de ferske DLF-erne Dag Danielsen, Vidar Kleppe og Fridtjof Frank Gundersen.

- Det er flere forhold som tyder på at Det Liberale Folkeparti hadde opphørt å eksistere som en forening, da også som et politisk parti. Etter min mening vil det være en klar omgåelse av reglene å stille valglister basert på 5000 underskrifter fra den gangen DLF eksisterte som parti, sier Geir Woxholth til Dagbladet.

Fra sidelinjen har han med stor forundring fulgt krangelen om Det Liberale Folkeparti.

Klart for plan B

Men Vidar Kleppe og Dag Danielsen har en plan B. I Oslo og Vest-Agder har henholdsvis Danielsen og Kleppe samlet inn over 500 underskrifter til en «uavhengig» liste. Dersom DLF faller, vil Kleppe stille under Sørlandslista og Dag Danielsen under Oslolista.

Dette gir dem begge mulighet til å bli valgt til Stortinget som uavhengige representanter.

I MOTVIND: Jubelen over overtakelsen av Det Liberale Folkeparti kan vise seg å bli kortvarig for Dag Danielsen, Fridtjof Frank Gundersen, Vidar Kleppe og de andre Frp-utbryterne.