Verstinghistoriene

UP har plukket ut fem historier om noen av de verste episodene på veiene i Norge i sommer:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 km/t for fort

En motorsyklist i 30-åra ble målt til 185 km/t i 80-sonen på E16 mellom Bergen og Voss i sommerrushet sist fredag. Råkjøreren stakk først av fra politiet, som la seg på hjul. Men mannen kjørte så vilt at politiet ikke fant det forsvarlig å fortsette jakta. Seinere forsøkte de å stoppe ham i Aurland i Telemark, men uten hell. En veisperring i Hol kommune to timer seinere ble enden på visa for råskinnet, som vil få ubetinget fengsel for den uvettige kjøringa.

Forbi UP i bakketoppen

En mann fra Bergensområdet ble stoppet av politiet tidligere i sommer etter en rekke farlige forbikjøringer i uoversiktlige kurver og bakketopper mellom Bergen og Hardanger. Det han ikke visste, var at han også kjørte forbi en sivil UP-bil. Forklaringen på hastverket: Mannen hadde det travelt med å komme seg hjem for å mate husdyra sine, som var sultne.

Tatt to ganger på en time

En 35 år gammel yrkessjåfør råkjørte på motorsykkel langs riksvei 57 nord for Bergen. UP var på plass og stoppet mannen i 103 km/t i 80-sonen. Men kontrollen gikk raskt i glemmeboka, for en knapp time etterpå kom samme mann susende tilbake, denne gangen i 106 km/t. Den farlige kjøreturen, fram og tilbake, kostet mannen 8500 kroner i bot.

Stakk av fra UP i lånt bil

Den 24 år gamle mannen prøvekjørte sportsbilen BMW Z4 på riksvei 57 nord for Bergen. I 155 km/t i 80-sonen forsøkte UP å stoppe han, men mannen stakk av. UP la seg på hjul, men fant det ikke forsvarlig å fortsette jakta. 24-åringen har etterpå forklart at han fikk hetta da han så politiet. Overtredelsen resulterte i 24 dagers ubetinget fengsel og to års inndragning av førerkortet.

Festival-råkjøring

Etter Sommerskifestivalen i Stryn i sommer beslagla politiet hele 27 førerkort på riksvei 15 over Strynefjellet. Åtte bilførere blåste rødt, de øvrige ble tatt for råkjøring. Etter Ungkarsfestivalen i Suldal i starten av juli ble sju førerkortløse etter promillekjøring.

Kilder: UP-sjef Odd Reidar Humlegård og distriktssjef i UP Vestlandet Leon Nordanger