Verver soldater på bønnemøte

Forsvarets Overkommando vil bruke fredagsbønnen i Oslos moskeer for å rekruttere nye offiserer og sivilt ansatte til militæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under bønnen fredag ble oberstløytnant Tormod Berger ønsket velkommen til moskeen i Urtegata i Oslo av imam Nehmat Ali Bukhari.

- Det er bra om våre unge får jobbe for Norge, sier imamen.

Den tidligere industrihallen er fylt opp av knelende muslimer. Bakerst står oberstløytnant Tormod Berger i full uniform og tripper. Uniformen med to stjerner og dekorasjoner vekker nysgjerrigheten til barna som svinser rundt oberstløytnanten.

Det er fredagsbønn for de 6000 muslimene som tilhører menigheten Jamaat-E-Ahle Sunnat og koranresitasjonen gjaller gjennom den store hallen.

- Vi trenger flere innvandrere som offiserer og sivilt ansatte i Forsvaret og må gå nye veier for å rekruttere folk fra denne gruppen, sier Tormod Berger. Han leder arbeidet med gjennomføringen av «Handlingsplan for økt rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn til Forsvaret».

Fire prosent

Målet er at innen neste år skal fire prosent av dem som tas opp til befalsutdanning og utdanning som gir fast jobb i Forvaret, ha innvandrerbakgrunn. Videre skal fem prosent av nytilsatte i sivile stillinger være nordmenn med bakgrunn fra et annet land. På toppen av dette skal to prosent av lærlingene i Forsvaret rekrutteres fra denne gruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer