Legene Mads Gilbert og Erik Fosse mottok søndag Vesleblakkenprisen 2010 for sin store medmenneskelig innsats i katastrofeområder. Her jobber de to i Gaza i 2008.   Foto: Hamada Hamada
Legene Mads Gilbert og Erik Fosse mottok søndag Vesleblakkenprisen 2010 for sin store medmenneskelig innsats i katastrofeområder. Her jobber de to i Gaza i 2008. Foto: Hamada HamadaVis mer

Vesleblakkenprisen til Gilbert og Fosse

Hedret for sin store medmenneskelig innsats i katastrofeområder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Legene Mads Gilbert og Erik Fosse mottok søndag Vesleblakkenprisen 2010 for sin store medmenneskelig innsats i katastrofeområder.

NRK melder at begge var i Rendalen og mottok prisen søndag.

De to legene ble internasjonalt kjent da de under konflikten i Gaza 2008-2009 rapporterte som eneste vestlige vitner til krigshandlingene. Gilbert og Fosse har imidlertid drevet solidaritetsarbeid i katastrofeområder gjennom mange år.

- Det er rørende, og vi blir beveget. Selvfølgelig for oss så kommer minnene fra Gaza. Vi vet hvordan de har det fortsatt. Vi dediserer denne prisen til våre kolleger der, sier Mads Gilbert.

Gilbert og Fosse ble intervjuet av TV-kanaler som BBC, CNN, ABC og Al Jazeera da de befant seg i Gaza. Høsten 2009 ga de ut boka «Øyne i Gaza»

Rendalen kommune står for utdelingen av Vesleblakkenprisen. Den deles ut hvert år til en eller flere personer som har utmerket seg med uegennyttig innsats. Prisen består av en statuett, diplom og et pengebeløp. Pristaker bestemmer selv hvilket veldedig formål prisbeløpet skal gå til.

(NTB)

En 17 år gammel gutt i Gaza får amputert begge bena og en arm. Foto:  NORWAC 2009
En 17 år gammel gutt i Gaza får amputert begge bena og en arm. Foto: NORWAC 2009 Vis mer