Vesta truet med politi

I sin desperate jakt på svindlere har forsikringsselskapene begynt å skremme kundene med politianmeldelse hvis det er uenighet om en sak. Nå tar Vesta sjølkritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele begynte som en henvendelse til Vesta Forsikring om uklarheter rundt en ulykkesforsik-ring. Svaret fra forsik-ringsselskapet kom som et sjokk på læreren John Roar Stein (46). Han ble beskyldt for forsikringssvindel.

- Jeg føler meg truet, sier Stein.

I et brev fra Vesta 21. mars gjentar selskapet trusselen: «Vi vil vurdere å politianmelde saken.»

Brakk hofta

I fjor sommer skulle John Roar Stein skifte jobb fra England til Belgia. Under flyttesjauen brakk han hofta.

- Jeg pakket og bar mange esker, men merket ingen smerter der og da. Smertene kom først da jeg våknet om morgenen dagen etter, sier Stein. Han har i mange år hatt problemer med hoftene, sier han.

Stein forstår at det kan være en diskusjon om hendelsen kan karakteriseres som en ulykke, men det å bli kalt en forsikringssvindler synes han er for drøyt.

Det eneste han har gjort er å sjekke om skaden blir dekket av forsik-ringen hans.

Legger seg flate

Saksbehandler Eirik Stedje i Vesta Forsikring innrømmer at dette ikke handler om forsikringssvindel:

- Her har det helt klart skjedd en glipp. Det har aldri vært meningen å henge ut Stein som forsikringssvindler. Denne saken handler om hvorvidt skaden kan karakteriseres som en ulykke. Her har ledelsen i Vesta misforstått hele saken, sier Stedje.

Desperat kamp

Totalt sett regner forsik-ringsbransjen med at det svindles for nærmere 1,8 milliarder kroner årlig. Det vil si ti prosent av det som hvert år betales ut i skadeerstatninger. Forsikringsbransjen kjemper desperat for å få ned denne prosenten. Selskapene skyr ingen midler for å nå målet, selv om det går på bekostning av kundene. Informasjonssjefen i Vesta, Ingrid Holm Svendsen, tar selvkritikk.

- Vi beklager at saksbehandlingen kan oppfattes som en trussel for kunden, sier Svendsen.

ulf.andre.andersen@dagbladet.no