Vestafrikanske ledere advarer kuppmakere

ECOWAS krever at militærjuntaene i Mali og Guinea-Bissau overlater styringen til sivile.

Senegals president Macky Sall (t.v.) og Burkina Fasos president Blaise Campaore ved ankomst til Dakar og ECOWAS-møtet på krisene i Mali og Guinea-Bissau. Foto: AFP PHOTO /  SEYLLOU / SCANPIX
Senegals president Macky Sall (t.v.) og Burkina Fasos president Blaise Campaore ved ankomst til Dakar og ECOWAS-møtet på krisene i Mali og Guinea-Bissau. Foto: AFP PHOTO / SEYLLOU / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestafrikanske ledere som møtes i Dakar, gjør det klart for militærjuntaene i Mali og Guinea-Bissau at de ikke kan fortsette å blokkere ECOWAS' vedtak.

På sitt andre møte på en uke torsdag fikk presidentene høre hvordan offiserene som har tatt makten i de to landene, fortsatt avviser planer om å overføre styringen til sivile igjen. Men de vedtok foreløpig likevel ikke å sende militære styrker.

De militære i Mali gjennomførte et kupp 22. mars som åpnet for at tuaregopprørere og islamister tok kontrollen i den nordlige halvparten av landet.

Kort etter var det militærkupp i Guinea-Bissau, et lite land sør for Senegal som har vært plaget av uro i flere tiår og som er blitt transittland for kokainsmugling fra Latin-Amerika til Europa.

ECOWAS gjorde det klart for en uke siden at det må holdes presidentvalg i begge land innen tolv måneder, og de tilbyr å sende styrker for å bidra til overgangen til sivilt styre.

(NTB)