STÅR ALENE: De frivillige i De hvite hjelmene har det travelt med å redde liv i de opprørskontrollerte områdene i Syria. - Syrerne er skuffet over at vestens venstreside har gått på propagandaen om at Syria-krigen bare handler om terrorister og ofre. Vi vil få fram alle de syriske heltene, som jobber med livet som innsats for et fritt og demokratisk land, sier Leila al-Shami, forfatter. Foto: Karam al-Masri / Afp / Scanpix 
STÅR ALENE: De frivillige i De hvite hjelmene har det travelt med å redde liv i de opprørskontrollerte områdene i Syria. - Syrerne er skuffet over at vestens venstreside har gått på propagandaen om at Syria-krigen bare handler om terrorister og ofre. Vi vil få fram alle de syriske heltene, som jobber med livet som innsats for et fritt og demokratisk land, sier Leila al-Shami, forfatter. Foto: Karam al-Masri / Afp / Scanpix Vis mer

Borgerkrigen i Syria:

- Vesten burde støtte det syriske folket, men har sviktet

Bashar al-Assad og hans regime er roten til alt ondt i Syria. Verden må hjelpe syrerne til å bli kvitt dem, trygler to syrisk-britiske forfattere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Våren 2011 gikk hundretusener av syrere ut i gatene og krevde reform og mer frihet. De hadde fått nok av undertrykkelse og ufrihet. Syrerne var lei av at Bashar al-Assad og hans nærmeste gjorde seg søkk rike, mens de sjøl sleit med å få nok mat på bordet.

Men reform-ønsket ble møtt med våpen, tortur og død i regi av Bashar al-Assad og hans regime. I dag er minst 300 000 mennesker døde og mer enn halvparten av landets 22 millioner innbyggere er på flukt.

- Syria er vår tids mareritt. Innbyggerne hadde håpet og trodd at de ville få verdens støtte i sin kamp mot regimet og sin diktator, men føler seg glemt, sviktet og forlatt av verden, sier Leila al-Shami, forfatter og britisk-syrisk menneskerettighetsaktivist.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn