Borgerkrigen i Syria:

- Vesten burde støtte det syriske folket, men har sviktet

Bashar al-Assad og hans regime er roten til alt ondt i Syria. Verden må hjelpe syrerne til å bli kvitt dem, trygler to syrisk-britiske forfattere.

STÅR ALENE: De frivillige i De hvite hjelmene har det travelt med å redde liv i de opprørskontrollerte områdene i Syria. - Syrerne er skuffet over at vestens venstreside har gått på propagandaen om at Syria-krigen bare handler om terrorister og ofre. Vi vil få fram alle de syriske heltene, som jobber med livet som innsats for et fritt og demokratisk land, sier Leila al-Shami, forfatter. Foto: Karam al-Masri / Afp / Scanpix 
STÅR ALENE: De frivillige i De hvite hjelmene har det travelt med å redde liv i de opprørskontrollerte områdene i Syria. - Syrerne er skuffet over at vestens venstreside har gått på propagandaen om at Syria-krigen bare handler om terrorister og ofre. Vi vil få fram alle de syriske heltene, som jobber med livet som innsats for et fritt og demokratisk land, sier Leila al-Shami, forfatter. Foto: Karam al-Masri / Afp / Scanpix  Vis mer
Publisert

Våren 2011 gikk hundretusener av syrere ut i gatene og krevde reform og mer frihet. De hadde fått nok av undertrykkelse og ufrihet. Syrerne var lei av at Bashar al-Assad og hans nærmeste gjorde seg søkk rike, mens de sjøl sleit med å få nok mat på bordet.

Men reform-ønsket ble møtt med våpen, tortur og død i regi av Bashar al-Assad og hans regime. I dag er minst 300 000 mennesker døde og mer enn halvparten av landets 22 millioner innbyggere er på flukt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer