- Vesten demoniserer Putin

- Vi må snakke med Vladimir Putin. Hvis ikke vil konflikten eskalere, sier Nupi-forsker Julie Wilhelmsen.

GRÅT DA HAN BLE GJENVALGT: Da Russlands president, Vladimir Putin, ble gjenvalgt i 2012 ble han så rørt at han måtte felle noen tårer mens han talte til støttespillerne valgdagen. Nupi-forsker Julie Wilhelmsen mener det er viktig at vi ikke slutter å snakke med presidenten. Foto: REUTERS/MIKHAIL VOSKRENSKY/NTB SCANPIX
GRÅT DA HAN BLE GJENVALGT: Da Russlands president, Vladimir Putin, ble gjenvalgt i 2012 ble han så rørt at han måtte felle noen tårer mens han talte til støttespillerne valgdagen. Nupi-forsker Julie Wilhelmsen mener det er viktig at vi ikke slutter å snakke med presidenten. Foto: REUTERS/MIKHAIL VOSKRENSKY/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Deler av den vestlige verden demoniserer Vladimir Putin og Russland, sier Julie Wilhelmsen, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi). Hun mener det gjør det vanskeligere å forholde seg pragmatisk til Russland.

- Dermed blir det vanskeligere å forholde deeskalere krisen og bringe den lengre vekk fra et blodbad, sier Wilhelmsen.

Vil ikke ha dialog Mandag publiserte Dagbladet et intervju med den russiske forfatteren Masha Gessen, hvor hun sterkt kritiserer vesten forsøk på å ha dialog med Russlands president.

«Det er ikke mulig å ha dialog med Putin. Det er ikke lengre et taktisk spørsmål, men et moralsk. Det er nå man må velge hva man står for. Europa må gjøre seg uavhengig av russisk gass, og stå samlet mot Putin», sa Gessen i intervjuet.Nupi-forsker Wilhelmsen er ikke enig.

- Tilspisser konflikten - Det er veldig problematisk det som nå skjer. Når motparten blir sett på så forskjellig og farlig at det ikke lengre går an å snakke sammen blir konflikten ekstremt tilspisset, sier Wilhelmsen. Hun tror ikke på noen løsning i Ukraina-spørsmålet uten at Russland er med på diskusjonen, samme «hvor mye gærent Russland har gjort».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer