Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vesten er medskyldig i Ukraina

En framtredende russisk parlamentariker sier at Ukraina er på randen av borgerkrig, og at Vesten er medskyldig.

MEDSKYLDIG: Røyken steg opp fra Uavhengighetsplassen i Kiev onsdag morgen da sammenstøtene mellom politiet og deler av opposisjonen fortsatte. I Russland mener lederen i Utenrikskomiteen i Statsdumaen at Vesten har et ansvar. Foto: Reuters / NTB scanpix
MEDSKYLDIG: Røyken steg opp fra Uavhengighetsplassen i Kiev onsdag morgen da sammenstøtene mellom politiet og deler av opposisjonen fortsatte. I Russland mener lederen i Utenrikskomiteen i Statsdumaen at Vesten har et ansvar. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener at et betydelig ansvar for situasjonen ligger på Vesten og vestlige politikere, som uavbrutt legger press på Ukrainas myndigheter, sier Aleksej Pusjkov til nyhetsbyrået Interfax.

Pusjkov leder utenrikskomiteen i den russiske Statsdumaen.

- Biden har ringt Janukovitsj og bedt om maksimal tilbakeholdenhet. Men han har ikke gjort det samme med de radikale. Slik får ekstremistene igjen et signal om støtte fra USA, fortsetter han.

USAs visepresident, Joe Biden, krevde i en telefonsamtale med Ukrainas president, Viktor Janukovitsj, at myndighetene skulle trekke politistyrkene tilbake fra Uavhengighetsplassen og gatene i Kiev, ifølge Det hvite hus.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart