Ukraina-krigen

- Vesten har erklært total krig

Anklager fra Sergej Lavrov.

GÅR HARDT UT: Utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Jurij Kadobnov / Reuters / NTB
GÅR HARDT UT: Utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Jurij Kadobnov / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestlige land har erklært «total krig» mot Russland og det russiske folk, sier landets utenriksminister Sergej Lavrov.

- Vesten har erklært krig mot oss, mot hele den russiske verden. Kulturen med å kansellere Russland og alt som er knyttet til vårt land, har nådd et absurd nivå, sa Lavrov fredag.

Den russiske utenriksministeren viste blant annet til at vestlige land nå boikotter russiske forfattere, komponister og andre kulturpersonligheter.

MISSIL: 26. mai publiserte Det russiske forsvarsdepartement disse bildene. De skal vise et Iskander-missil. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Vi kan trygt si at denne situasjonen kommer til å vedvare lenge, sa han.

Ifølge Lavrov kommer USA «og deres satellittstater til å doble, tredoble og firedoble sine forsøk på å ramme landet vårt».

- De bruker et bredt utvalg av verktøy, fra unilaterale økonomiske sanksjoner til gjennomgående falsk propaganda i verdens medier.

- I mange vestlige land savner den dagligdagse Russland-fobien sidestykke, og det oppmuntres dessverre til dette fra regjeringshold i en rekke land, sier Lavrov.

Vestlige land har innført strenge sanksjoner mot Russland, russiske selskap og personer med tilknytning til ledelsen i Kreml siden invasjonen av Ukraina 24. februar.

Vestlige land har derimot ikke gått til krig mot russisk territorium, russiske styrker eller russiskkontrollert territorium i Ukraina, og Lavrovs bruk av begrepet «total krig» er derfor uriktig.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer