- Vesten har mislyktes i Syria

Syrias president Bashar al-Assad.

I SJELDENT INTERVJU: Syrias president Bashar al-Assad. AFP PHOTO / NTB scanpix
I SJELDENT INTERVJU: Syrias president Bashar al-Assad. AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hele Midtøsten vil stå i fare dersom ikke Russland, Syria, Iran og Irak lykkes i å slå ned opprøret i Syria, sier Syrias president Bashar al-Assad.

Det syriske regimet er nødt til å seire i landets borgerkrig, ellers vil ikke landet overleve. Det kan også føre til at hele Midtøsten blir ødelagt, sa Assad da han søndag gjorde en av sine sjeldne TV-opptredener i et intervju med iransk fjernsyn.

- Alliansen mellom Russland, Syria, Irak og Iran må lykkes, ellers vil hele regionen bli ødelagt. Men sjansene for at koalisjonen lykkes, er store, mener han.Assad sier også at Vesten har mislyktes i Syria og at de amerikanskledede angrepene mot Den islamske staten (IS) i Syria har virket mot sin hensikt.

- Terrorismen har spredt seg, sier den syriske presidenten i en Twitter-melding.

- Bomber sivile Den russiske luftkrigen fortsatte søndag på femte dagen med full styrke. Helgens siste angrep skjedde blant annet i provinsen Idlib, hvor russerne hevder å ha truffet åtte IS-anlegg. Natt til søndag og søndag bombet russiske kampfly ti IS-mål i Syria, deriblant en treningsleir og en bombefabrikk, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.