- Vesten kan stanse blodbadet i Syria hvis de vil

Flyforbud og hjelp til syriske opprørerne er eneste måten å bli kvitt den syriske diktatoren Bashar al-Assad, ifølge syrisk forfatter.

BRENNER FOR SITT HJEMLAND:  Den syriske forfatteren Samar Yazbek (42) tok med seg datteren sin og flyktet fra Syria etter at hun er satt på en liste over forrædere av Bashar al-Assad-regimet. - Jeg dro fra Syria på grunn av min datter, men jeg kan ikke sitte stille og se på det forferdelige som skjer i Syria. Det pågår et blodbad og vesten må hjelpe det syriske folket, sier Yazbeh.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BRENNER FOR SITT HJEMLAND: Den syriske forfatteren Samar Yazbek (42) tok med seg datteren sin og flyktet fra Syria etter at hun er satt på en liste over forrædere av Bashar al-Assad-regimet. - Jeg dro fra Syria på grunn av min datter, men jeg kan ikke sitte stille og se på det forferdelige som skjer i Syria. Det pågår et blodbad og vesten må hjelpe det syriske folket, sier Yazbeh. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag drepes i gjennomsnitt 100 syrere i den blodige syriske borgerkrigen, som snart har vart i to år. Hittil har et sted mellom 70 000 og 90 000 mennesker mistet livet siden revolusjonen startet den 15. mars 2011.

- Norge og vesten snakker om at Bashar al-Assad må gå av. Men uten at de gjør noe, fortsetter mennesker å dø. Opprørerne klarer ikke å bli kvitt diktatoren Assad uten hjelp, sier Samar Yazbeh.

Bomber hele tida Sjøl er Samar Yazbeh alawitt, den samme religiøse og etniske minoriteten som Bashar al-Assad tilhører. Men i motsetning til alawitter flest, som er blant Syrias priviligerte takket være sin familietilknytning til presidenten, valgte 42-åringen å bli med i det folkelige opprøret mot løven Assad og hans gjennomkorrupte regime.

Det har medført at hun er stemplet som forræder av det syriske regimet, i tillegg til at hennes familie stadig opplever trakassering og trøbbel på grunn av Yazbehs aktivisme.

- Jeg kom akkurat ut fra et ukes opphold i Syria nå, og var sammen med opprørne i det nordlige Syria og i fjellene. Deres vilje til å bli kvitt Assad er enorm, samtidig som de ikke har våpen nok til å klare det. De samler sammen våpenrester på bakken og er flinke til å lage nye våpen av dem, men det er ikke nok, sier Yazbeh og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer