Vesten kan vente brutalt IS-angrep

Tysk etterretning advarer mot IS-angrep i nærmeste framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BERLIN (Dagbladet): I en analyse fra etterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst (BND), blir det slått fast at «Islamsk Stat» (IS) vil slå til mot Vesten eller mot vestlige mål andre steder i verden.

Angrepet kommer til å bli slik organisert at IS skal oppnå maksimalt medieutbytte, melder nyhetsmagasinet der Spiegel i denne ukas trykte utgave.

Vil provosere Vesten I følge Spiegel, skal planen være å gjennomføre så forferdelig - og oppsiktsvekkende - terror at flest mulig nasjoner lar seg provosere til å sende inn bakkestyrker mot IS i Irak og Syria. På «egen» slagmark, er folkene bak IS sikre på at deres «reineste og beste mujahedin» kommer til å slakte ned «hæren av korsfarere» fra andre land. 

Et slikt scenario passer godt inn i IS egen propaganda overfor tilhengerne — som stadig mottar propaganda om at Jordas ende er nær og profeterer at de «rett troende» vil seire.

Venter grov vold To mulige IS-tilhengeres angrep på det canadiske parlamentet i september, kan bare tydes som en ubetydelig handling, og har ikke noe å gjøre med truslene. «Nivået på slike angrep er ikke nok for å oppnå den ønskede politiske effekt», heter det i analysen fra BND, der det spås at neste gang vil terroren bli omfattende og grov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer