- Vesten må finne en løsning som gjør at Putin kan redde ansikt

Frps Christian Tybring-Gjedde støtter ikke den samlede norske fordømmelsen av Russland.

STØTTER PUTIN: Christian Tybring-Gjedde mener Vesten og spesielt USA burde ha tenkt seg mer om før man gikk ut med umiddelbar og voldsom fordømmelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STØTTER PUTIN: Christian Tybring-Gjedde mener Vesten og spesielt USA burde ha tenkt seg mer om før man gikk ut med umiddelbar og voldsom fordømmelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ofte frittalende og omstridte Frp-politikeren sier til Klassekampen at han mener Vesten nå må hjelpe Putin å redde ansikt.

- Jeg reagerer på den kraftige og kategoriske fordømmelsen av Putin. Jeg vil ikke angripe min egen regjering, men det må gå an å se at han står overfor et veldig vanskelig dilemma her, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Istedenfor å henge seg på bølgen av fordømmelse tar Tybring-Gjedde til orde for varsomhet overfor russerne.

— Jeg tilhører dem som mener at Vesten og spesielt USA burde ha tenkt seg mer om før man gikk ut med umiddelbar og voldsom fordømmelse, sier han. Demokratisk Tybring-Gjedde har sett at både statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende har kommet med skarpe angrep mot Norges naboland etter at russiske styrker tok kontroll over Krim-halvøya.

Solberg har også hyllet den nye ukrainske regjeringen som overtok etter at den prorussiske presidenten Viktor Janukovitsj ble tvunget til å trekke seg.

— La gå, russerne har brutt folkeretten. Men jeg mener dette må settes inn i et større perspektiv. Det er ikke åpenbart at den nye regjeringen i Ukraina er mer demokratisk enn den forrige. Ukraina er et dypt splittet land, og store deler av befolkningen liker Janukovitsj, sier Tybring-Gjedde som vanligvis er svært positiv til amerikansk politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer