Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vesten ser på Libya som fastfood

Alt skal skje med raske fly, raske kuler og rask seier, men til slutt vinner vi. Fordi vi er tålmodige, sier Muammar Kadhafis sønn - som tryger Russland om hjelp.

TRYGLER RUSSLAND OM HJELP: Libyas leder Muammar Kadhafis sønn, Saif al-Islam Kadhafi, mer Russland gripe inn i den spente situasjonen i Libya. Her under et intervju med nyhetsbyrået AFP i Tripoli i februar. Foto: AFP/Mahmud Turkia/Scanpix
TRYGLER RUSSLAND OM HJELP: Libyas leder Muammar Kadhafis sønn, Saif al-Islam Kadhafi, mer Russland gripe inn i den spente situasjonen i Libya. Her under et intervju med nyhetsbyrået AFP i Tripoli i februar. Foto: AFP/Mahmud Turkia/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nato og opprørerne vil bli ferdige raskest mulig. De er sultne og trøtte, og vil dele kaka. For dem er Libya som fastfood og McDonalds. Alt må skje raskt. Rask krig, raske fly, raske kuler, rask seier, sier Saif al-Islam Kadhafi til Russia Today.

- Vi er veldig tålmodige - fordi vi er i vårt eget land. Vi lever og dør her. Om de drar i morgen, om en uke eller et år - en dag vinner vi. En dag drar franskmennene tilbake til Corsica og Frankrike, italienerne til Sicilia og Italia, danskene til Danmark og kanadierne til Toronto, fortsetter han.

- Og Libya vil gå tilbake til libyerne, konkluderer Kadhafi.

Ber Russland gripe inn I intervjuet med den russiske TV-kanalen sier Muammar Kadhafis sønn at det er på tide at Russland griper inn og spiller «en positiv rolle i den økende konflikten og vise seg som en supermakt».

- Libya er en god mulighet for at Russland kan bli en supermakt. Det er som det som skjedde i Egypt da Sovjetunionen klarte å stoppe Frankrike og Storbritannia. Det er nøyaktig det samme som nå skjer i Libya, sier Kadhafi.

Kadhafis sønn gikk langt i å indirekte be Russland om å komme med trusler om å bombe vestlige land som deltar i operasjonen dersom de ikke stopper bombingen av Libya.

- Det var fra da Sovjetunionen klarte å stoppe Vesten, at de ble en supermakt. Det var fordi de sa: Stopp aggresjonen mot Egypt, hvis ikke kommer vi til å bombe London og Paris. Det er det samme som skjer nå.

Angrer på manglende våpenkjøp Saif al-Islam Kadhafi sier i intervjuet med Russia Today at et av de største tabbene Libya har gjort var at de utsatte å kjøpe nye våpen, spesielt fra Russland, og at de utsatte å etablere en sterk hær.

- Vi trodde europerne var våre venner. Vårt feilgrep var å være tolerant med våre fiender, sier Kadhafi.

- Mange land, som Iran og Nord-Korea, har fortalt oss at vårt største feilgrep var å gi opp og stoppe å utvikle langdistanse-missiler og bli vennlige mot Vesten.

Den internasjonale straffedomstolen utstedte arrestordre på Saif al-Islam, faren Muammar Kadhafi og general Abdulla al-Sanoussi, som er sjef for landets militære etterretning, tidligere denne uka.

Truet med å bombe Europa Muammar Kadhafi selv truet i dag med å angripe mål i Europa, dersom Nato fortsetter flyangrepene mot ham, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kadhafi kom med truslene i en forhåndsinnspilt tale som ble spilt av for tusenvis av tilhengere som var samlet i Tripoli.

- Vi kan behandle dere (Europa) på samme måte. Hvis vi bestemmer oss for det, vi kan flytte kampen til Europa, sa Kadhafi.

Nato har bombet mål i Libya siden mars i år. Norge er blant landene som har bidratt mest sett i sammenheng med Norges størrelse og bidrag.

TRUER MED Å BOMBE EUROPA: Libyas leder Muammar Kadhafi truet i dag med å bombe mål i Europa. Foto: EPA/Sabri Elmhedwi/Scanpix
TRUER MED Å BOMBE EUROPA: Libyas leder Muammar Kadhafi truet i dag med å bombe mål i Europa. Foto: EPA/Sabri Elmhedwi/Scanpix Vis mer